0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová koprová polévka

Cuketová koprová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketová koprová polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 104 g
Tuky 152 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprovku máme od dětství zapsanou v chuťové paměti – bez ní jako by léto ani nebylo. V polévkové verzi tvoří základ cuketa: vydatné, a přitom lehké!

Suroviny

brambory 3 ks
větší, na kostky
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
máslo 2 PL
cibule 2 ks
nahrubo
cuketa 700 g
oloupaná, na kostky
smetana ke šlehání 250 ml
kopr 1 svazek
nasekaný
umeocet 2 PL
1–2 lžíce podle chuti
vejce 4 ks
pošírovaná (viz Něco navíc)

1 Do rendlíku dejte do osolené vody vařit brambory doměkka. Na másle zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou cuketu a společně opékejte – cibule ani cuketa by neměly zhnědnout. Zalijte vodou z brambor a brambory dejte zatím stranou. Do hrnce dolijte další vodu tak, aby byla cuketa jen těsně ponořená, a přilijte kelímek smetany. Vařte cca 10 minut do změknutí cukety, pak tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vraťte do polévky kostky brambor a nechte je prohřát. Dochuťte umeoctem. Polévku rozlijte do misek, do každé vložte pošírované vajíčko, posypte nasekaným koprem a pepřem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na pošírovaná vejce vlijte do rendlíku vodu se lžící octa a dejte ji vařit. Vejce vyklepněte do malé mističky. Jakmile voda začne vřít, stáhněte teplotu tak, aby se ve vodě objevovaly jen sem tam bublinky. Lžící udělejte vír a pak do něj šetrně nechte sklouznout vejce. Mírně potřeste rendlíkem, aby se vejce odlepilo ode dna. Vařte 3–5 minut podle velikosti vejce, pak vyndejte děrovanou naběračkou. Nechte odkapat a vložte do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit