Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1117 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 36 g
Tuky 86 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 0.5 ČL
sušený
máslo 2 PL
+ na opečení žemlí
ryba 2 ks
vyšší, kratší, (např. treska), bez kůže
2 ks
máslové burgerové žemle
rukola hrst
velká hrst
Na kaparovou majonézu
majonéza 4 PL
kvalitní
kapary 4 PL
okapané, nasekané
petrželka 2 PL
nasekaná
citronová štáva
na dochucení

1 Smíchejte přísady na majonézu a dejte stranou.

2 Mouku promíchejte se solí, pepřem a tymiánem a vsypte ji na talíř. Rybí filet z obou stran lehce obtiskněte do mouky, přebytečnou mouku odklepejte. Na pánvi rozehřejte máslo a rybu na másle opečte, přibližně 2 minuty z každé strany nebo déle, podle toho, jak ji máte rádi propečenou. Uchovejte v teple. (Pokud má ryba kůži, opékejte nejprve kůží dolů a před vložením do burgeru ji stáhněte.)

Žemle rozkrojte a obě řezné strany potřete máslem. Na stejné pánvi (pokud je po rybě příliš špinavá, vytřete ji papírovým ubrouskem) krátce opečte řeznou stranou dolů. Bulky potřete připravenou kaparovou majonézou, přidejte trochu rukoly a na ni položte filet. Přiklopte vrškem žemle a okamžitě podávejte, dokud je ryba teplá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit