0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1084 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 79 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián ½ ČL
sušený
máslo 2 PL
+ na opečení žemlí
bělomasá ryba 2 ks
vyšší, kratší filet z bělomasé ryby (např. treska), bez kůže
hamburgerová bulka 2 ks
máslové burgerové žemle
rukola 1 hrst
Na kaparovou majonézu
majonéza 4 PL
kvalitní
kapary 4 PL
okapané, nasekané
petrželka 2 PL
nasekaná
citronová šťáva
na dochucení

1 Smíchejte přísady na majonézu a dejte stranou.

2 Mouku promíchejte se solí, pepřem a tymiánem a vsypte ji na talíř. Rybí filet z obou stran lehce obtiskněte do mouky, přebytečnou mouku odklepejte. Na pánvi rozehřejte máslo a rybu na másle opečte, přibližně 2 minuty z každé strany nebo déle, podle toho, jak ji máte rádi propečenou. Uchovejte v teple. (Pokud má ryba kůži, opékejte nejprve kůží dolů a před vložením do burgeru ji stáhněte.)

3 Žemle rozkrojte a obě řezné strany potřete máslem. Na stejné pánvi (pokud je po rybě příliš špinavá, vytřete ji papírovým ubrouskem) krátce opečte řeznou stranou dolů. Bulky potřete připravenou kaparovou majonézou, přidejte trochu rukoly a na ni položte filet. Přiklopte vrškem žemle a okamžitě podávejte, dokud je ryba teplá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč