Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1084 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 79 g
Tuky 76 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynalézavá fúze mezi Středomořím a street foodem – tuhle rybu v podobě burgeru snědí nadšeně i děti!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián ½ ČL
sušený
+ na opečení žemlí
bělomasá ryba 2 ks
vyšší, kratší filet z bělomasé ryby (např. treska), bez kůže
máslové burgerové žemle
rukola 1 hrst
Na kaparovou majonézu
majonéza 4 PL
kvalitní
kapary 4 PL
okapané, nasekané
petrželka 2 PL
nasekaná
na dochucení

Postup

1

Smíchejte přísady na majonézu a dejte stranou.

2

Mouku promíchejte se solí, pepřem a tymiánem a vsypte ji na talíř. Rybí filet z obou stran lehce obtiskněte do mouky, přebytečnou mouku odklepejte. Na pánvi rozehřejte máslo a rybu na másle opečte, přibližně 2 minuty z každé strany nebo déle, podle toho, jak ji máte rádi propečenou. Uchovejte v teple. (Pokud má ryba kůži, opékejte nejprve kůží dolů a před vložením do burgeru ji stáhněte.)

3

Žemle rozkrojte a obě řezné strany potřete máslem. Na stejné pánvi (pokud je po rybě příliš špinavá, vytřete ji papírovým ubrouskem) krátce opečte řeznou stranou dolů. Bulky potřete připravenou kaparovou majonézou, přidejte trochu rukoly a na ni položte filet. Přiklopte vrškem žemle a okamžitě podávejte, dokud je ryba teplá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...