Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře po zahradnicku

Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd – tohle byl na focení jasný redakční favorit! Navíc tenhle recept snadno obměníte podle sezony. Místo fazolí můžete dát hrášek, na jaře zase chřest.

 

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Dušení 0:45
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 70 g pancetty, nakrájené na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 celá kuřecí stehna
    • 100 g mladých cibulek, malé v celku, větší rozpůlené
    • 3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 180 ml suchého bílého vína
    • 180 ml vývaru (kuřecího či zeleninového, ale v nouzi lze použít i vodu)
    • 2–3 střední mrkve, na špalíčky
    • 300 g malých brambor s pěknou slupkou, větší přepůlené
    • 150 g hnědých žampionů
    • 2 snítky tymiánu
    • 300 g plochých fazolí, překrájených
    • nasekaná petrželka na posypání

Příprava jídla

1 Velkou těžkou pánev s poklicí nebo litinový hrnec rozehřejte nasucho na vyšší teplotu a vlijte olej. Přidejte pancettu a 2 minuty opékejte. Vložte osolená a opepřená kuřecí stehna a z obou stran je opečte dozlatova. Kuře vyjměte, do hrnce nasypte mladé cibulky a opékejte, až začnou zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte. Poprašte moukou, promíchejte, vlijte víno a vývar.

2 Do hrnce přidejte mrkev, brambory, žampiony a tymián. Navrch posaďte kuřecí stehna. Přikryjte poklicí, snižte teplotu a duste 45 minut. Na posledních zhruba 5 minut dušení odklopte poklici, přidejte do hrnce pokrájené fazole a nechte je změknout na skus. Posypte petrželkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketová koprová polévka

Vietnamské vepřové v salátu

Rybí burger s kaparovou majonézou a rukolou

Libanonská musaka

REKLAMA

Přidat komentář