Kuře po zahradnicku

Kuře po zahradnicku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 116 g
Tuky 136 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd – tohle byl na focení jasný redakční favorit! Navíc tenhle recept snadno obměníte podle sezony. Místo fazolí můžete dát hrášek, na jaře zase chřest.

 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
pancetta 70 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 4 ks
celá
jarní cibulka 100 g
malé v celku, větší rozpůlené
česnek 3 stroužek
nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
víno bílé 180 ml
suché
vývar 180 ml
kuřecí / zeleninový, v nouzi i voda
mrkev 2 ks
střední, na špalíčky
brambory 300 g
s pěknou slupkou, malé, větší přepůlené
150 g
hnědé žampiony
tymián 2 snítka
300 g
ploché fazole překrájené
petrželka
nasekaná, na posypání

1 Velkou těžkou pánev s poklicí nebo litinový hrnec rozehřejte nasucho na vyšší teplotu a vlijte olej. Přidejte pancettu a 2 minuty opékejte. Vložte osolená a opepřená kuřecí stehna a z obou stran je opečte dozlatova. Kuře vyjměte, do hrnce nasypte mladé cibulky a opékejte, až začnou zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte. Poprašte moukou, promíchejte, vlijte víno a vývar.

2 Do hrnce přidejte mrkev, brambory, žampiony a tymián. Navrch posaďte kuřecí stehna. Přikryjte poklicí, snižte teplotu a duste 45 minut. Na posledních zhruba 5 minut dušení odklopte poklici, přidejte do hrnce pokrájené fazole a nechte je změknout na skus. Posypte petrželkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit