Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd – tohle byl na focení jasný redakční favorit! Navíc tenhle recept snadno obměníte podle sezony. Místo fazolí můžete dát hrášek, na jaře zase chřest.
Suroviny
Postup
Velkou těžkou pánev s poklicí nebo litinový hrnec rozehřejte nasucho na vyšší teplotu a vlijte olej. Přidejte pancettu a 2 minuty opékejte. Vložte osolená a opepřená kuřecí stehna a z obou stran je opečte dozlatova. Kuře vyjměte, do hrnce nasypte mladé cibulky a opékejte, až začnou zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte. Poprašte moukou, promíchejte, vlijte víno a vývar.
Do hrnce přidejte mrkev, brambory, žampiony a tymián. Navrch posaďte kuřecí stehna. Přikryjte poklicí, snižte teplotu a duste 45 minut. Na posledních zhruba 5 minut dušení odklopte poklici, přidejte do hrnce pokrájené fazole a nechte je změknout na skus. Posypte petrželkou a podávejte.