Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3000 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 307 g
Tuky 142 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché, vyvážené jídlo, s maximem chuti a minimem nádobí. A obstojí i jako lehký nedělní oběd – tohle byl na focení jasný redakční favorit! Navíc tenhle recept snadno obměníte podle sezony. Místo fazolí můžete dát hrášek, na jaře zase chřest.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 100 g
lépe mladé cibulky, malé v celku, větší rozpůlené
česnek 3 stroužek
nadrobno
suché
vývar kuřecí 180 ml
nebo zeleninový, v nouzi i voda
mrkev 3 ks
střední, na špalíčky
s pěknou slupkou, malé (větší přepůlené)
hnědé
tymián 2 snítky
fazole 300 g
ploché fazole, překrájené
petrželka
nasekaná, na posypání

Postup

1

Velkou těžkou pánev s poklicí nebo litinový hrnec rozehřejte nasucho na vyšší teplotu a vlijte olej. Přidejte pancettu a 2 minuty opékejte. Vložte osolená a opepřená kuřecí stehna a z obou stran je opečte dozlatova. Kuře vyjměte, do hrnce nasypte mladé cibulky a opékejte, až začnou zlátnout, pak přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte. Poprašte moukou, promíchejte, vlijte víno a vývar.

2

Do hrnce přidejte mrkev, brambory, žampiony a tymián. Navrch posaďte kuřecí stehna. Přikryjte poklicí, snižte teplotu a duste 45 minut. Na posledních zhruba 5 minut dušení odklopte poklici, přidejte do hrnce pokrájené fazole a nechte je změknout na skus. Posypte petrželkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...