Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem

Popis receptu: 

Recept na jednoduchý a rychlý oběd.

Autor: Michaela Švancarová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 400 g rybího filé
    • 110 g nivy
    • 200 g 12% smetany
    • 350 g mraženého hrášku
    • 6 g másla
    • sůl
    • pepř (čerstvě mletý)

Příprava jídla

1 Pokud máte filé mražené, nechte je povolit. Troubu rozehřejeme na 180°C. Do zapékací mísy nastrouháme najemno nivu, zalijeme smetanou, opepříme a promícháme. Na směs poklademe filé a lehce osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby na 20 min.  

2 Mezitím si připravíme hrášek. Do hlubší pánve vysypeme mražený hrášek (nemusí být rozmražený). Na středním plameni necháme hrášek za občasného míchání přibližně 5 min prohřát. Po té přidáme k hrášku plátek másla, a po jeho rozpuštění osolíme a opepříme. Zvýšíme plamen a hrášek na másle ještě 3 minutky restujeme, dokud kuličky lehce nezezlátnou, dostanou pak lahodně nasládlou chuť. 

Přidat komentář