
Uživatelský
recept
recept
Rybí filé s nivovou omáčkou a máslovým hráškem
Popis receptu:
Recept na jednoduchý a rychlý oběd.
Autor: Michaela Švancarová
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
- 400 g rybího filé
- 110 g nivy
- 200 g 12% smetany
- 350 g mraženého hrášku
- 6 g másla
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Příprava jídla
1 Pokud máte filé mražené, nechte je povolit. Troubu rozehřejeme na 180°C. Do zapékací mísy nastrouháme najemno nivu, zalijeme smetanou, opepříme a promícháme. Na směs poklademe filé a lehce osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby na 20 min.
2 Mezitím si připravíme hrášek. Do hlubší pánve vysypeme mražený hrášek (nemusí být rozmražený). Na středním plameni necháme hrášek za občasného míchání přibližně 5 min prohřát. Po té přidáme k hrášku plátek másla, a po jeho rozpuštění osolíme a opepříme. Zvýšíme plamen a hrášek na másle ještě 3 minutky restujeme, dokud kuličky lehce nezezlátnou, dostanou pak lahodně nasládlou chuť.
Přidat komentář