Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Miska s uzeným lososem

Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená rýže, doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 240 g černé rýže (nebo natural)
    • 1/2 okurky, na kolečka
    • 1 zralé avokádo, na kostky
    • 1 malé zralé mango nebo 1/4 zralého ananasu, na kostky
    • 2 svazky ředkviček, na kolečka
    • 4 jarní cibulky, na dlouhé proužky
    • 200 g kvalitního uzeného lososa
    • 1 lžíce bílých sezamových semínek, nasucho opražených

    NA ZÁLIVKU

    • šťáva ze 2 limetek
    • 2 lžíce světlé sójové omáčky
    • 2 lžíce sezamového oleje
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 1 lžička krupicového cukru

Příprava jídla

1 Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud voda nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)

Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se cukr rozpustí, a dolaďte podle chuti.

3 Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ananas kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní nudlová polévka

Houbový gyros

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Lepkavá BBQ křídla

Přivolejte jaro s pestrou bowl (miskou)

Co podniknout s ředkvičkami

Přidat komentář