0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miska s uzeným lososem

Miska s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Miska s uzeným lososem

3/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2045 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 240 g
Tuky 83 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená rýže, doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.

Suroviny

rýže černá 240 g
nebo natural
okurka ½ ks
na kolečka
zralé, na kostky
mango 1 ks
malé, zralé, nebo 1/4 zralého ananasu, na kostky
ředkvičky 2 svazky
na kolečka
jarní cibulka 4 ks
na dlouhé proužky
sezamová semínka 1 PL
bílá, nasucho opražená
Na zálivku
limetová šťáva
ze 2 limet
sójová omáčka světlá 2 PL
sezamový olej 2 PL
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 1 PL

1 Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud voda nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)

Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se cukr rozpustí, a dolaďte podle chuti.

3 Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ananas kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč