0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miska s uzeným lososem

Miska s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Miska s uzeným lososem

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2045 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 240 g
Tuky 83 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená rýže, doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.

Suroviny

rýže černá 240 g
nebo natural
okurka 0.5 ks
na kolečka
avokádo 1 ks
zralé, na kostky
mango 1 ks
malé, zralé, nebo 1/4 zralého ananasu, na kostky
ředkvičky 2 svazky
na kolečka
jarní cibulka 4 ks
na dlouhé proužky
uzený losos 200 g
sezamová semínka 1 PL
bílá, nasucho opražená
Na zálivku
limetová šťáva
ze 2 limet
sójová omáčka světlá 2 PL
sezamový olej 2 PL
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 1 PL

1 Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud voda nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)

Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se cukr rozpustí, a dolaďte podle chuti.

3 Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ananas kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit