Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miska s uzeným lososem
Miska s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Miska s uzeným lososem

3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2045 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 240 g
Tuky 83 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hitem bister jsou misky, jejichž základem je ochucená rýže, doplněná zeleninou a libovolnou bílkovinou. Jde o varianty na národní havajský pokrm poke, podávaný se syrovým tuňákem. S uzeným lososem jsou misky neméně chutné, ale dostupnější.

Suroviny

rýže černá 240 g
nebo natural
okurka ½ ks
na kolečka
zralé, na kostky
mango 1 ks
malé, zralé, nebo 1/4 zralého ananasu, na kostky
ředkvičky 2 svazky
na kolečka
jarní cibulka 4 ks
na dlouhé proužky
sezamová semínka 1 PL
bílá, nasucho opražená
Na zálivku
limetová šťáva
ze 2 limet
sójová omáčka světlá 2 PL
sezamový olej 2 PL
rýžový ocet 2 PL

Postup

1

Připravte rýži. Dejte ji do hrnce, napusťte do něj studenou vodu a rukama rýži promíchávejte, aby se uvolnil škrob. Vyměňte vodu a opakujte, dokud voda nebude čirá. Zalijte 480 ml čisté vody a vařte 30 minut, pak nechte 10 minut těsně zakryté dojít. (Pokud používáte rýži natural, uvařte ji podle návodu na obalu.)

2

Dobře promíchejte všechny ingredience na zálivku, až se cukr rozpustí, a dolaďte podle chuti.

3

Do misky dejte připravenou zeleninu a mango/ananas kromě jarní cibulky, vlijte 1/2 zálivky a jemně promíchejte. Zbytek zálivky vlijte do vlahé rýže a jemně promíchejte. Ochucenou rýži rozdělte do misek, navrch naaranžujte zeleninu a mango/ananas, uzeného lososa a jarní cibulku. Posypte sezamem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín