Slavnostní tabule získá díky toustům na barevnosti a atraktivnosti. Pokud nějaké zbudou, schovejte je do lednice a pochutnejte si na nich k snídani.
Suroviny
krémový sýr
300
g
žervé nebo lučina
jogurt bílý
3
PL
kopr
2
PL
nasekaný, nebo tymián
toustový chléb
12
ks
celozrnný
uzený losos
200
g
sůl
Postup
1
Sýr s jogurtem vložte do misky a důkladně prošlehejte; pomůže vám ruční mixér. Podle chuti osolte a vmíchejte kopr nebo tymián.
2
V troubě, na pánvi nebo v topinkovači mírně opečte tousty a pak je z jedné strany jemně namažte sýrovou pomazánkou. Na šest toustů pak dejte plátky uzeného lososa a přikryjte je zbylými namazanými krajíčky.
3
Tousty naskládejte na plech nebo podnos, přikryjte fólií a zatižte – třeba kuchařkou nebo konzervami. Lisujte aspoň hodinu.4Před podáváním tousty rozřízněte na čtyři trojúhelníky.
Komentáře