Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1687 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 92 g
Tuky 105 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelý recept. Makrelu nejprve ogrilujte a poté zalijte sladkokyselou pikantní omáčkou.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
makrela 4 ks
menší
Na omáčku
čerstvá, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3
čerstvý, nadrobno
med 2 ČL
šťáva a kůra
sezamový olej 1 ČL
rybí omáčka 1 ČL
thajská
sůl

Postup

1

Prošlehejte dvě lžíce olivového oleje s ostatními přísadami na omáčku. Množství citronu, medu a soli můžete upravit dle své chuti.

2

Na každé straně makrely udělejte šest středně hlubokých zářezů. Potřete ryby zbylým olejem a mírně osolte a opepřete.

3

Grilujte 5–6 minut po každé straně, až je ryba hotová a oči zbělají. Přelijte na servírovacím talíři připravenou omáčkou a nechte 2–3 minuty před podáváním odpočívat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...