0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná makrela

Grilovaná makrela

4.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1687 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 92 g
Tuky 105 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelý recept. Makrelu nejprve ogrilujte a poté zalijte sladkokyselou pikantní omáčkou.

Suroviny

olivový olej panenský 3 PL
makrela 4 ks
menší
Na omáčku
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3
čerstvý, nadrobno
med 2 ČL
limeta 2 ks
šťáva a kůra
sezamový olej 1 ČL
rybí omáčka 1 ČL
thajská
sůl

1 Prošlehejte dvě lžíce olivového oleje s ostatními přísadami na omáčku. Množství citronu, medu a soli můžete upravit dle své chuti.

2 Na každé straně makrely udělejte šest středně hlubokých zářezů. Potřete ryby zbylým olejem a mírně osolte a opepřete.

3 Grilujte 5–6 minut po každé straně, až je ryba hotová a oči zbělají. Přelijte na servírovacím talíři připravenou omáčkou a nechte 2–3 minuty před podáváním odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit