Těstoviny s tuňákem chutnají výtečně za tepla i po studenu!
Suroviny
těstoviny
400
g
krátké
olivový olej extra panenský
6
PL
pannenský
česnek
2
stroužky
rozdrcený
tuňák
400
g
konzerva, scezená
olivy černé
80
g
vypeckované, rozpůlené
kapary
2
PL
propláchnuté
petrželka
1
svazek
hladkolistá, najemno
sůl
pepř
Postup
1
Farfalle uvařte podle návodu na obalu. Pak je sceďte tak, aby na dně hrnce zůstala trocha vody.
2
Vraťte těstoviny do hrnce, přidejte olivový olej a česnek a na mírném plameni minutu opatrně míchejte; farfalle do sebe krásně natáhnou všechny vůně a chutě. Pak už jen promíchejte se zbylými přísadami, podle chuti osolte a opepřete a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
Komentáře