
Salát s grapefruitem
Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Zahřeje, obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii, a hlavně je to příjemná (a lehká) obměna všech polévek a těžkých sytých jídel.
Vydání: 2018/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 červených grapefruitů
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 malá sušená chilli paprička
- 60 ml olivového oleje
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce koření sumac
- sůl
- 100 g polníčku
- 2–3 červené čekanky, rozdělené na listy, nakrájené
- 1 červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky
- 20 g bazalky
Příprava jídla
1 Z pěti grapefruitů vykrájejte segmenty a dejte je na sítko vykapat, šestý vymačkejte (měli byste získat asi 300 ml šťávy). Do šťávy přidejte cukr, chilli a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a svařte zhruba na čtvrtinu. Dejte stranou a nechte vychladnout, poté zašlehejte olivový olej, citronovou šťávu, koření sumac a 1/4 lžičky soli.
2 Na talíř rozložte polníček, čekanku, cibuli, bazalku a grapefruitové segmenty, přelijte zálivkou a podávejte.
Přidat komentář