Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s grapefruitem

Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Zahřeje, obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii, a hlavně je to příjemná (a lehká) obměna všech polévek a těžkých sytých jídel.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 6 červených grapefruitů
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 malá sušená chilli paprička
    • 60 ml olivového oleje
    • 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce koření sumac
    • sůl
    • 100 g polníčku
    • 2–3 červené čekanky, rozdělené na listy, nakrájené
    • 1 červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky
    • 20 g bazalky

Příprava jídla

Z pěti grapefruitů vykrájejte segmenty a dejte je na sítko vykapat, šestý vymačkejte (měli byste získat asi 300 ml šťávy). Do šťávy přidejte cukr, chilli a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a svařte zhruba na čtvrtinu. Dejte stranou a nechte vychladnout, poté zašlehejte olivový olej, citronovou šťávu, koření sumac a 1/4 lžičky soli.

2 Na talíř rozložte polníček, čekanku, cibuli, bazalku a grapefruitové segmenty, přelijte zálivkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vydatná polévka na zahřátí

Kořeněné kuře s kuskusem

Harira

Zelené kari s rybou

Aloo gobi neboli květák a brambory

Přidat komentář