Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Zahřeje, obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii, a hlavně je to příjemná (a lehká) obměna všech polévek a těžkých sytých jídel.
Suroviny
grapefruit
6
ks
červené
krupicový cukr
2
PL
chilli paprička
1
ks
malá sušená
olivový olej
60
ml
citronová šťáva
1,5
PL
koření sumah
1
PL
sůl
polníček
100
g
čekanka
2
ks
červená, nakrájené listy
cibule červená
1
ks
nakrájená na velmi tenké plátky
bazalka
20
g
Postup
1
Z pěti grapefruitů vykrájejte segmenty a dejte je na sítko vykapat, šestý vymačkejte (měli byste získat asi 300 ml šťávy).
2
Do šťávy přidejte cukr, chilli a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a svařte zhruba na čtvrtinu.
3
Dejte stranou a nechte vychladnout, poté zašlehejte olivový olej, citronovou šťávu, koření sumac a 1/4 lžičky soli.
4
Na talíř rozložte polníček, čekanku, cibuli, bazalku a grapefruitové segmenty, přelijte zálivkou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )