0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

salat
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

3.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 150 g
Tuky 140 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytý salát je i hlavním chodem. Krůtí maso můžete obměnit kuřecím.

Suroviny

sezamová semínka 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
na proužky
chilli sušené 1 ČL
paprika červená 1 ks
velká, na proužky
sůl
hlávkový salát 120 g
listy ze srdíčka, lze nahradit ledovým salátem
avokádová omáčka
nachos 200 g
kukuřičné chipsy

Postup

1

Osmažte sezam a maso Rozpalte velkou pánev nebo čínskou pánev wok a nasypte na ni sezamová semínka. Asi minutu je za stálého protřásání pražte nad větším plamenem, dokud nebudou lehce nazlátlá.

2

Do pánve vlijte olej, nechte ho rozehřát, přihoďte proužky masa a rychle je opékejte. Posypejte chilli kořením, vmíchejte papriku a za občasného míchání smažte po dobu asi pěti minut.

3

Přidejte salát a podávejte Zatímco se maso opéká, rozdělte salátové listy na čtyři talíře. Na tuto salátovou ‚podestýlku‘ dejte porci krůtí směsi; nezapomeňte přilít pikantní šťávu z pánve. Na každou porci pak navršte lžíci avokádové omáčky a salát podávejte s chipsy.

Kouzelná přísada:
Guacamole je chuťovka připravená z plodů avokáda, citronové šťávy a koření. Na dochucení jídla stačí malé množství. K mání je v široké síti supermarketů a hypermarketů. Pokud neseženete hotovou omáčku, ale máte avokádo, rozpulte ho, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmačkejte s citronovou šťávou, solí a pepřem či jiným ostrým kořením. Lžící navršte na salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.13

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč