0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

salat
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 150 g
Tuky 140 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytý salát je i hlavním chodem. Krůtí maso můžete obměnit kuřecím.

Suroviny

sezamová semínka 2 PL
arašídový olej 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
krůtí prsa 500 g
na proužky
chilli sušené 1 ČL
paprika červená 1 ks
velká, na proužky
sůl
hlávkový salát 120 g
listy ze srdíčka, lze nahradit ledovým salátem
avokádo 130 g
avokádová omáčka
nachos 200 g
kukuřičné chipsy

Postup

1

Osmažte sezam a maso Rozpalte velkou pánev nebo čínskou pánev wok a nasypte na ni sezamová semínka. Asi minutu je za stálého protřásání pražte nad větším plamenem, dokud nebudou lehce nazlátlá.

2

Do pánve vlijte olej, nechte ho rozehřát, přihoďte proužky masa a rychle je opékejte. Posypejte chilli kořením, vmíchejte papriku a za občasného míchání smažte po dobu asi pěti minut.

3

Přidejte salát a podávejte Zatímco se maso opéká, rozdělte salátové listy na čtyři talíře. Na tuto salátovou ‚podestýlku‘ dejte porci krůtí směsi; nezapomeňte přilít pikantní šťávu z pánve. Na každou porci pak navršte lžíci avokádové omáčky a salát podávejte s chipsy.

Kouzelná přísada:
Guacamole je chuťovka připravená z plodů avokáda, citronové šťávy a koření. Na dochucení jídla stačí malé množství. K mání je v široké síti supermarketů a hypermarketů. Pokud neseženete hotovou omáčku, ale máte avokádo, rozpulte ho, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmačkejte s citronovou šťávou, solí a pepřem či jiným ostrým kořením. Lžící navršte na salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit