Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou
salat
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 150 g
Tuky 140 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytý salát je i hlavním chodem. Krůtí maso můžete obměnit kuřecím.

Suroviny

sezamová semínka 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
na proužky
chilli sušené 1 ČL
velká, na proužky
sůl
hlávkový salát 120 g
listy ze srdíčka, lze nahradit ledovým salátem
avokádová omáčka
nachos 200 g
kukuřičné chipsy

Postup

1

Osmažte sezam a maso Rozpalte velkou pánev nebo čínskou pánev wok a nasypte na ni sezamová semínka. Asi minutu je za stálého protřásání pražte nad větším plamenem, dokud nebudou lehce nazlátlá.

2

Do pánve vlijte olej, nechte ho rozehřát, přihoďte proužky masa a rychle je opékejte. Posypejte chilli kořením, vmíchejte papriku a za občasného míchání smažte po dobu asi pěti minut.

3

Přidejte salát a podávejte Zatímco se maso opéká, rozdělte salátové listy na čtyři talíře. Na tuto salátovou ‚podestýlku‘ dejte porci krůtí směsi; nezapomeňte přilít pikantní šťávu z pánve. Na každou porci pak navršte lžíci avokádové omáčky a salát podávejte s chipsy.

Kouzelná přísada:
Guacamole je chuťovka připravená z plodů avokáda, citronové šťávy a koření. Na dochucení jídla stačí malé množství. K mání je v široké síti supermarketů a hypermarketů. Pokud neseženete hotovou omáčku, ale máte avokádo, rozpulte ho, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmačkejte s citronovou šťávou, solí a pepřem či jiným ostrým kořením. Lžící navršte na salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:31
Recept se nachází v č.9/04, str.13

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...