Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 142 g
Cukr 150 g
Tuky 140 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sytý salát je i hlavním chodem. Krůtí maso můžete obměnit kuřecím.

Suroviny

sezamová semínka 2 PL
arašídový olej 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
krůtí prsa 500 g
na proužky
chilli sušené 1 ČL
paprika červená 1 ks
velká, na proužky
sůl
hlávkový salát 120 g
listy ze srdíčka, lze nahradit ledovým salátem
avokádo 130 g
avokádová omáčka
nachos 200 g
kukuřičné chipsy

1Osmažte sezam a maso Rozpalte velkou pánev nebo čínskou pánev wok a nasypte na ni sezamová semínka. Asi minutu je za stálého protřásání pražte nad větším plamenem, dokud nebudou lehce nazlátlá. Do pánve vlijte olej, nechte ho rozehřát, přihoďte proužky masa a rychle je opékejte. Posypejte chilli kořením, vmíchejte papriku a za občasného míchání smažte po dobu asi pěti minut.

2Přidejte salát a podávejte Zatímco se maso opéká, rozdělte salátové listy na čtyři talíře. Na tuto salátovou ‚podestýlku‘ dejte porci krůtí směsi; nezapomeňte přilít pikantní šťávu z pánve. Na každou porci pak navršte lžíci avokádové omáčky a salát podávejte s chipsy.

Kouzelná přísada:
Guacamole je chuťovka připravená z plodů avokáda, citronové šťávy a koření. Na dochucení jídla stačí malé množství. Guacamole Casa Fiesta, 315 g, 75–80 Kč. K mání je v široké síti supermarketů a hypermarketů. Pokud neseženete hotovou omáčku, ale máte avokádo, rozpulte ho, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmačkejte s citronovou šťávou, solí a pepřem či jiným ostrým kořením. Lžící navršte na salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit