0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 68 g
Tuky 60 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Kyselé houby si můžete vychutnat i v případě, že v lese neroste vůbec nic… Hlíva se dá koupit v supermarketu nebo na trhu a salát z ní vykouzlíte jedna dvě,“ říká čtenářka Apetitu Kateřina Lukášová z Prahy, která nám recept poslala.

Suroviny

hlíva 600 g
očištěná
vývar 125 ml
hovězí
cibule 2 ks
menší, nadrobno
řepkový olej 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
sójová omáčka 1 ČL
citronová šťáva
z jednoho citronu
pepř bílý ½ ČL
cukr 1 ČL
lze nahradit medem
česnek 2 stroužek
sůl ½ ČL
petrželka 1 svazek
nasekaná

1 Houby propláchněte v osolené vodě, dejte na síto okapat, nakrájejte na plátky, navrstvěte do hrnce a zalijte vývarem, aby byly potopené. Zvolna vařte cca 5 minut a nechte vychladit v lednici. 

2 Mezitím opečte v pánvi na oleji dosklovita cibuli. Přilijte sójovou omáčku, víno, ocet a šťávu z citronu a ihned sundejte z plotýnky. Ochuťte cukrem
a pepřem. Česnek protřete se solí a přidejte do omáčky. Omáčkou zalijte houby a nechte aspoň 30 minut marinovat. Před podáváním posypte petrželkou. Jezte s bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč