Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 68 g
Tuky 60 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Kyselé houby si můžete vychutnat i v případě, že v lese neroste vůbec nic… Hlíva se dá koupit v supermarketu nebo na trhu a salát z ní vykouzlíte jedna dvě,“ říká čtenářka Apetitu Kateřina Lukášová z Prahy, která nám recept poslala.

Související recepty

Suroviny

hlíva 600 g
očištěná
vývar 125 ml
hovězí
menší, nadrobno
řepkový olej 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
sójová omáčka 1 ČL
z jednoho citronu
pepř bílý ½ ČL
cukr 1 ČL
lze nahradit medem
česnek 2 stroužek
sůl ½ ČL
petrželka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Houby propláchněte v osolené vodě, dejte na síto okapat, nakrájejte na plátky, navrstvěte do hrnce a zalijte vývarem, aby byly potopené. Zvolna vařte cca 5 minut a nechte vychladit v lednici.

2

Mezitím opečte v pánvi na oleji dosklovita cibuli. Přilijte sójovou omáčku, víno, ocet a šťávu z citronu a ihned sundejte z plotýnky. Ochuťte cukrem
a pepřem. Česnek protřete se solí a přidejte do omáčky. Omáčkou zalijte houby a nechte aspoň 30 minut marinovat. Před podáváním posypte petrželkou. Jezte s bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín