Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z hlívy

„Kyselé houby si můžete vychutnat i v případě, že v lese neroste vůbec nic… Hlíva se dá koupit v supermarketu nebo na trhu a salát z ní vykouzlíte jedna dvě,“ říká čtenářka Apetitu Kateřina Lukášová z Prahy, která nám recept poslala.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Středomořská

Ingredience

    • 600 g čerstvé hlívy ústřičné, očištěné 
    • 125 ml vývaru (hovězího)
    • 2 menší cibule, nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce řepkového oleje
    • 3 lžíce vinného octa 
    • 125 ml bílého vína
    • 1 lžička sójové omáčky (nejlépe terijaki)
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/2 lžičky bílého pepře
    • 1 lžička cukru nebo medu
    • 2 stroužky česneku + 1/2 lžičky soli 
    • 1 svazek petrželky, nasekaný

Příprava jídla

1 Houby propláchněte v osolené vodě, dejte na síto okapat, nakrájejte na plátky, navrstvěte do hrnce a zalijte vývarem, aby byly potopené. Zvolna vařte cca 5 minut a nechte vychladit v lednici. 

2 Mezitím opečte v pánvi na oleji dosklovita cibuli. Přilijte sójovou omáčku, víno, ocet a šťávu z citronu a ihned sundejte z plotýnky. Ochuťte cukrem
a pepřem. Česnek protřete se solí a přidejte do omáčky. Omáčkou zalijte houby a nechte aspoň 30 minut marinovat. Před podáváním posypte petrželkou. Jezte s bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

40 skvělých salátů

Přidat komentář