Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme!
Suroviny
hlíva
500
g
česnek
2
ks
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
cibule
1
ks
větší, na kolečka
olivový olej
4
PL
máslo
2
PL
bylinky
1
hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
brambory
400
g
varný typ B nebo C
celer
400
g
mléko
200
ml
máslo
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy.
3
Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.
4
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
5
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut.
6
Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši.
7
Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Celer(12 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
Komentáře
24.09.2014 12:15
Hlíva mi při pečení zhořkla,
Hlíva mi při pečení zhořkla, nevíte, čím to může být? děkuju
07.10.2015 13:02
Milá Eliško, hlíva může
Milá Eliško, hlíva může zhořknout, pokud ji pečete příliš dlouho. Neztmavla příliš?
20.01.2016 20:28
Pečená hlíva je vynikající.
Pečená hlíva je vynikající. Kaši jsem nezkoušela.