0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

4.2 / 5. Počet hodnocení: 175
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 198 g
Tuky 96 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme!

Suroviny

hlíva 500 g
česnek 2 ks
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
cibule 1 ks
větší, na kolečka
olivový olej 4 PL
máslo 2 PL
bylinky 1 hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
brambory 400 g
varný typ B nebo C
celer 400 g
mléko 200 ml
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy.

3

Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.

4

Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

5

Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut.

6

Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši.

7

Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit