Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1954 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 198 g
Tuky 96 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Doporučujeme!

Suroviny

hlíva 500 g
česnek 2 ks
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
cibule 1 ks
větší, na kolečka
olivový olej 4 PL
máslo 2 PL
bylinky 1 hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
brambory 400 g
varný typ B nebo C
celer 400 g
mléko 200 ml
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy. Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

2 Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut. Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši. Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit