Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4458 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 384 g
Tuky 183 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sami rybáři malými sardelkami trochu pohrdají, ale nedejte se odradit – jsou vynikající!

Související recepty

Suroviny

na obalování
sůl
pepř
paprika mletá uzená 2 ČL
+ špetka navíc na dip
ančovičky (konzerva) 1 kg
prodává např. Makro, lze nahradit sardelami
Na fazolovo-artyčokový dip
fazole 400 g
máslové, v konzervě
nakládané v olivovém oleji (250–300 g)
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL

Postup

1

Nejprve připravte dip. Konzervu fazolí slijte, fazole propláchněte studenou vodou a vložte do mixéru. Artyčoky vylovte ze sklenice a přidejte je k fazolím, olej uchovejte. Do mixéru přihoďte oloupaný česnek, 3 lžíce oleje z artyčoků, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Pokud je dip příliš hustý, můžete ho ještě zředit dalším olejem z artyčoků. Dip přendejte do misky, zakapejte ho olivovým olejem a posypte špetkou mleté uzené papriky.

2

Mouku dobře promíchejte se špetkou soli, pepře a mletou uzenou paprikou. Ve směsi obalte sardelky a pak je smažte po dávkách ve vysoké vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova, stačí 3 minuty. Osmaženou dávku vždy nechte odkapat na papírových utěrkách. Podávejte ihned, ještě horké s připraveným dipem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín