0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4458 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 384 g
Tuky 183 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sami rybáři malými sardelkami trochu pohrdají, ale nedejte se odradit – jsou vynikající!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
na obalování
sůl
pepř
paprika mletá uzená 2 ČL
+ špetka navíc na dip
ančovičky (konzerva) 1 kg
prodává např. Makro, lze nahradit sardelami
Na fazolovo-artyčokový dip
fazole 400 g
máslové, v konzervě
artyčok 1
nakládané v olivovém oleji (250–300 g)
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL

1 Nejprve připravte dip. Konzervu fazolí slijte, fazole propláchněte studenou vodou a vložte do mixéru. Artyčoky vylovte ze sklenice a přidejte je k fazolím, olej uchovejte. Do mixéru přihoďte oloupaný česnek, 3 lžíce oleje z artyčoků, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Pokud je dip příliš hustý, můžete ho ještě zředit dalším olejem z artyčoků. Dip přendejte do misky, zakapejte ho olivovým olejem a posypte špetkou mleté uzené papriky.

2 Mouku dobře promíchejte se špetkou soli, pepře a mletou uzenou paprikou. Ve směsi obalte sardelky a pak je smažte po dávkách ve vysoké vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova, stačí 3 minuty. Osmaženou dávku vždy nechte odkapat na papírových utěrkách. Podávejte ihned, ještě horké s připraveným dipem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit