Sami rybáři malými sardelkami trochu pohrdají, ale nedejte se odradit – jsou vynikající!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte dip. Konzervu fazolí slijte, fazole propláchněte studenou vodou a vložte do mixéru. Artyčoky vylovte ze sklenice a přidejte je k fazolím, olej uchovejte. Do mixéru přihoďte oloupaný česnek, 3 lžíce oleje z artyčoků, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Pokud je dip příliš hustý, můžete ho ještě zředit dalším olejem z artyčoků. Dip přendejte do misky, zakapejte ho olivovým olejem a posypte špetkou mleté uzené papriky.
Mouku dobře promíchejte se špetkou soli, pepře a mletou uzenou paprikou. Ve směsi obalte sardelky a pak je smažte po dávkách ve vysoké vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova, stačí 3 minuty. Osmaženou dávku vždy nechte odkapat na papírových utěrkách. Podávejte ihned, ještě horké s připraveným dipem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )