0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4458 kcal
Bílkoviny 408 g
Sacharidy 384 g
Tuky 183 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sami rybáři malými sardelkami trochu pohrdají, ale nedejte se odradit – jsou vynikající!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
na obalování
sůl
pepř
paprika mletá uzená 2 ČL
+ špetka navíc na dip
ančovičky (konzerva) 1 kg
prodává např. Makro, lze nahradit sardelami
Na fazolovo-artyčokový dip
fazole 400 g
máslové, v konzervě
nakládané v olivovém oleji (250–300 g)
česnek 2 stroužky
olivový olej 3 PL

1 Nejprve připravte dip. Konzervu fazolí slijte, fazole propláchněte studenou vodou a vložte do mixéru. Artyčoky vylovte ze sklenice a přidejte je k fazolím, olej uchovejte. Do mixéru přihoďte oloupaný česnek, 3 lžíce oleje z artyčoků, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Pokud je dip příliš hustý, můžete ho ještě zředit dalším olejem z artyčoků. Dip přendejte do misky, zakapejte ho olivovým olejem a posypte špetkou mleté uzené papriky.

2 Mouku dobře promíchejte se špetkou soli, pepře a mletou uzenou paprikou. Ve směsi obalte sardelky a pak je smažte po dávkách ve vysoké vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova, stačí 3 minuty. Osmaženou dávku vždy nechte odkapat na papírových utěrkách. Podávejte ihned, ještě horké s připraveným dipem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč