Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Sami rybáři malými sardelkami trochu pohrdají, ale nedejte se odradit – jsou vynikající!

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Smažení 0:03 (1 dávka)
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • hladká mouka na obalování (cca 200 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky mleté uzené papriky + špetka navíc na dip
    • 1 kg sardelí neboli ančoviček (prodává např. Makro)
    • rostlinný olej na smažení

    NA FAZOLOVO-ARTYČOKOVÝ DIP

    • 400g konzerva máslových fazolí
    • 1 sklenička artyčoků nakládaných v olivovém oleji (250–300 g)
    • 2–3 stroužky česneku
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Nejprve připravte dip. Konzervu fazolí slijte, fazole propláchněte studenou vodou a vložte do mixéru. Artyčoky vylovte ze sklenice a přidejte je k fazolím, olej uchovejte. Do mixéru přihoďte oloupaný česnek, 3 lžíce oleje z artyčoků, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Pokud je dip příliš hustý, můžete ho ještě zředit dalším olejem z artyčoků. Dip přendejte do misky, zakapejte ho olivovým olejem a posypte špetkou mleté uzené papriky.

2 Mouku dobře promíchejte se špetkou soli, pepře a mletou uzenou paprikou. Ve směsi obalte sardelky a pak je smažte po dávkách ve vysoké vrstvě rozpáleného rostlinného oleje dozlatova, stačí 3 minuty. Osmaženou dávku vždy nechte odkapat na papírových utěrkách. Podávejte ihned, ještě horké s připraveným dipem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Pikantní olihně s japonskou BBQ omáčkou

Přidat komentář