Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní olihně s japonskou BBQ omáčkou

Olihně stejně jako chobotnice budí v mnohých kuchařích hrůzu. Zbytečně. Zatímco chobotnice mohou opravdu zlobit, úprava olihní je bezpečná jako plavání s kruhem!

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Ryby a mořské plody Středoevropská

Ingredience

    • 75 ml rostlinného oleje neutrální chuti
    • 1 lžička chilli vloček
    • 400 g olihní (prodává např. Makro nebo Lidl)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • čerstvé pečivo k podávání

    NA JAPONSKOU BBQ OMÁČKU

    • 70 g kvalitního kečupu
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce japonského vína mirin
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • pořádná špetka česnekového prášku nebo 1 utřený stroužek česneku

Příprava jídla

1 V rendlíčku zahřejte 2 lžíce oleje, přidejte chilli vločky a chvilku je opékejte, ale opatrně, neměly by zhnědnout. Potom přilijte zbytek oleje, 2 minuty nechte prohřívat, pak odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2 Na omáčku prošlehejte všechny přísady.

Oddělte chapadla od těl olihní a vyřízněte a vyhoďte všechny tvrdé části. Těla olihní roz- ložte na pracovní desku, dovnitř těl pak vsuňte paletový nebo stolní nůž, který bude působit jako zábrana, a v pravidelných, zhruba 1cm rozestupech udělejte vždy na jedné straně těla řezy skrz. Připraveným chilli olejem pomocí mašlovačky důkladně potřete uvnitř i zvenku těla olihní a odříznutá chapadla a všechno osolte a opepřete. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a olihně ogrilujte, stačí zhruba 1 minutu z každé strany. Podávejte ihned s připravenou omáčkou a čerstvým pečivem.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Přidat komentář