0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 161 g
Tuky 37 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte rybí pomazánku ve svěží a pikantní letní úpravě! 

Suroviny

makrela 1 ks
uzená, větší, zbavená kostí a kůže
křen 1 PL
smetanová, a trocha na dochucení
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
sůl
pepř
chleba
žitný, na plátky a nasucho opečený
Na nakládanou řepu
řepa 1 ks
1 předvařená červená, oloupaná (v receptu je použitá efektní pruhovaná odrůda, koupíte ji např. na Rohlik.cz)
vinný ocet bílý 150 ml
bílý
třtinový cukr 150 g
světlý
K podávání
okurka 1 ks
salátová
citronová štáva
z půlky citronu
koriandr čerstvý hrst
chilli sušené
podle chuti

1 Nejprve připravte řepu. Nakrájejte ji ostrým nožem nebo na mandolíně na co nejtenčí plátky a vložte do misky. Ocet a cukr dejte do rendlíku, osolte, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vroucí směs nalijte na řepu a nechte stát, dokud se tekutina zcela nezchladí. Potom dejte alespoň na 1 hodinu, ale klidně přes noc do lednice.

2 Okurku k podávání nakrájejte škrabkou na zeleninu na dlouhé tenké plátky, dejte je do misky a promíchejte s citronovou šťávou, solí a pepřem.

3 Připravte pomazánku. Makrelu, křen, crème fraîche a citronovou šťávu dejte do robotu a rozmixujte do takové konzistence, jakou máte rádi. Ochutnejte, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte další křen.

4 Pomazánku podávejte na opečeném žitném chlebu, obloženém nakládanou řepou a okurkou a posypaném koriandrem a chilli vločkami.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč