Vyzkoušejte rybí pomazánku ve svěží a pikantní letní úpravě!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte řepu. Nakrájejte ji ostrým nožem nebo na mandolíně na co nejtenčí plátky a vložte do misky. Ocet a cukr dejte do rendlíku, osolte, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vroucí směs nalijte na řepu a nechte stát, dokud se tekutina zcela nezchladí. Potom dejte alespoň na 1 hodinu, ale klidně přes noc do lednice.
Okurku k podávání nakrájejte škrabkou na zeleninu na dlouhé tenké plátky, dejte je do misky a promíchejte s citronovou šťávou, solí a pepřem.
Připravte pomazánku. Makrelu, křen, crème fraîche a citronovou šťávu dejte do robotu a rozmixujte do takové konzistence, jakou máte rádi. Ochutnejte, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte další křen.
Pomazánku podávejte na opečeném žitném chlebu, obloženém nakládanou řepou a okurkou a posypaném koriandrem a chilli vločkami.