0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak používat ančovičky

anchovy
ZDROJ: Olya Kobruseva
sdílet:

Ančovičky jsou drobné slané rybky, které koupíte naložené v soli a oleji. Dodají pokrmům výraznou chuť, jíst je ale můžete i samotné. Někdy se jim říká sardelky a v kuchyni jsou takřka nepostradatelné.

 

 

 

Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Najdete je v mnohých italských jídlech stejně jako v provensálském slaném koláči s olivami pissaladière.

  • Mají výraznou chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.

Sardelové filety se nejčastěji prodávají naložené v oleji.

  • Doporučujeme kupovat spíše ančovičky ve sklenici než v plechovce. Do jídla obvykle stačí jen několik řezů. Nespotřebované tak můžete díky šroubovacímu víčku opět zavřít, což u plechovky nelze.
  • Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek.
  • Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche.
  • Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.

3 recepty pro inspiraci:

Související články

Ančovičky alias sardelky jako chuťová bomba
  • Suroviny

Ančovičky alias sardelky jako chuťová bomba

Pokud se rozhodnete v encyklopedii nebo učebnici biologie hledat ančovičky, najdete tam tuto malou rybku pod jménem sardel obecná. Je menší než sardinka i její použití v kuchyni je odlišné. ...
Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?
  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit