Jak používat ančovičky plus 15 receptů
![Jak používat ančovičky plus 15 receptů](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/recepty/00075519-Pickled-Anchovy-Fillet-in-a-Can.jpeg?h=00848b3b)
ZDROJ:
ImageProfessionals
Ančovičky jsou drobné rybky, které koupíte naložené v soli a oleji nebo čerstvé. Ty naložené se používají jako koření, které dodá pokrmům výraznou chuť. Někdy se jim říká sardelky a v kuchyni jsou takřka nepostradatelné.
Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Najdete je v mnohých italských jídlech stejně jako v provensálském slaném koláči s olivami pissaladière.
- Ty naložené v soli a oleji mají výraznou chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.
- Čerstvé se nejčastěji smaží a jedí se jako chipsy s dipem.
- Doporučujeme kupovat spíše ančovičky ve sklenici než v plechovce. Do jídla obvykle stačí jen několik řezů. Nespotřebované tak můžete díky šroubovacímu víčku opět zavřít, což u plechovky nelze.
- Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek.
- Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche.
- Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.