Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekt s mučenkou
Sekt s mučenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sekt s mučenkou

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 3 litry drinku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2750 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 650 g
Tuky 0 g
Vláknina 110 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na mučenkový sirup
voda 500 ml
z 1/2 citronu
kyselina citronová 1 ČL
sůl ½ ČL
K podávání
led
máta snítky

Postup

1

Všechny ingredience na mučenkový sirup vložte do rendlíku a za stálého míchání vařte na středním ohni do úplného rozpuštění cukru. Nechte projít varem, pak stáhněte z plotny, přelijte pomocí trychtýře do čisté skleněné vzduchotěsně uzavíratelné lahve o objemu 750 ml a nechte vychladnout.

2

Mučenkový sirup podávejte s vychlazeným suchým šumivým vínem v poměru 1:3. Servírujte na ledu, ozdobené snítkami čerstvé máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...