Překvapte své hosty a jahodu v šampaňském vyměňte za ovocný nanuk. My jsme zvolili černý rybíz, ale vyzkoušet můžete i maliny či jahody. V každém případě vás číše vína okouzlí barvou…
Suroviny
Postup
Do rendlíčku odvažte cukr a zalijte jej vařící vodou. Míchejte, až se cukr rozpustí. Přidejte lístky máty a přiklopte. Nechte i s mátou vychladit – čím déle mátu v sirupu necháte, tím silně-ji se její chuť projeví. Pak lístky vylovte. Omyté kuličky rybízu vložte do mixéru, zalijte sirupem, rozmixujte a protřete přes husté síto. Podle chuti dolaďte směs citronem.
Rozdělte směs do malých formiček či keramických panáků (my jsme použili nádobky o objemu cca 60 ml) a nechte chvíli tuhnout v mrazáku. Jakmile směs zatuhne tak, že se v ní udrží dřívko, aniž by stoupalo na hladinu, vetkněte dřívko či napichovátko a nechte úplně zmrznout, nejlépe přes noc.
Nalijte do sklenice šampaňské, přidejte nanuk a podávejte.