První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzpomínky na dobu, kdy jsme si coby malí připíjeli s (pra)rodiči o svátcích cinzanem...
Suroviny
limoncello
4
PL
citronový likér
sekt (extra) brut, na dolití
spirály na dokončení
citron
plátky
na dokončení
Postup
1
Na dno každé sklenky nalijte lžíci limoncella, dolijte sektem a ozdobte tenkou spirálou citronové kůry. Nakonec můžete doplnit tenkým plátkem citronu.
NĚCO NAVÍC
Limoncello (nebo také lemoncello) je italský likér z citronové kůry, který se vyplatí mít doma i pro jiné příležitosti – skvělý je například do dezertů, třeba k ochucení krémů. Koupíte ho v lepších supermarketech, prodejnách nápojů a v obchodech s italskými potravinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na Štědrý večer(9 receptů )