To, že gin ladí se salátovou okurkou, už víme, ale zjistili jsme, že taky s celerem!
Suroviny
krupicový cukr
½
hrnku
řapíkatý celer
1
hrst
pouze nasekané lístky + celé na ozdobu
citronová šťáva
185
ml
cca ze 4-5 citronů
gin
175
ml
vychlazený
víno šumivé
750
ml
sekt brut – vychlazený
tenké proužky, k podávání
1 V rendlíku přiveďte k varu 125ml vody s cukrem, míchejte, aby se cukr rozpustil. Odstavte z ohně a přidejte celerové lístky. Nechte vychladnout. Pak přeceďte a lístky vyhoďte.
2 Na každý koktejl namíchejte ve sklenici na sekt lžíci připraveného celerového sirupu, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci ginu. Dolijte sektem a zlehka promíchejte. Ozdobte celerovými lístky a citronovou kůrou. Ihned podávejte.