Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty
Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty

4.7/5 Počet hodnocení: 35
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1696 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 159 g
Tuky 84 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sépiové těstoviny jsou hlavně efektní. Vedle klasických vypadají noblesně, zvláštně, mimořádně. Chutí se příliš neliší, snad jen nenápadně připomínají rybu. Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty chutnají naprosto famózně.

Související recepty

Suroviny

sépiové
olivový olej extra panenský 75 ml
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
chilli sušené 1 špetka
rajče 100 g
sušená, nasekaná
nastrouhaná z 1/2 citronu
z 1/2 citronu
sůl mořská
hrubě mletá
pepř
čerstvě namletý
petržel 1 hrst
na ozdobu

Postup

1

Sépiové špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily.

2

Zatímco se špagety vaří, rozehřejte v pánvi na malém plameni olej, přidejte česnek, chilli a sušená rajčata. Opékejte asi dvě až tři minuty, dokud česnek nezměkne.

3

Odstavte z plotny, přidejte citronovou kůru i šťávu.

4

Poté do pánve přisypte špagety a všechno dobře promíchejte. Pokud se vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte trochu vody, kterou jste si nechali stranou.

5

Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...