Sépiové těstoviny jsou hlavně efektní. Vedle klasických vypadají noblesně, zvláštně, mimořádně. Chutí se příliš neliší, snad jen nenápadně připomínají rybu.
Suroviny
špagety (těstoviny)
500
g
sépiové
olivový olej
75
ml
česnek
2
stroužky
nakrájený na plátky
chilli sušené
1
špetka
sušené
rajče
100
g
sušená, nasekaná
nastrouhaná z půlky citronu
z půlky citronu
sůl mořská
hrubě mletá
pepř mletý
čerstvě namletý
petržel
1
hrst
na ozdobu
Postup
1
Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily.
2
Zatímco se špagety vaří, rozehřejte v pánvi na malém plameni olej, přidejte česnek, chilli a sušená rajčata. Opékejte asi dvě až tři minuty, dokud česnek nezměkne.
3
Odstavte z plotny, přidejte citronovou kůru i šťávu.
4
Poté do pánve přisypte špagety a všechno dobře promíchejte. Pokud se vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte trochu vody, kterou jste si nechali stranou.
5
Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ozdobené petrželkou.