Sépiové těstoviny jsou hlavně efektní. Vedle klasických vypadají noblesně, zvláštně, mimořádně. Chutí se příliš neliší, snad jen nenápadně připomínají rybu. Sépiové těstoviny se sušenými rajčaty chutnají naprosto famózně.
Suroviny
Postup
Sépiové špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily.
Zatímco se špagety vaří, rozehřejte v pánvi na malém plameni olej, přidejte česnek, chilli a sušená rajčata. Opékejte asi dvě až tři minuty, dokud česnek nezměkne.
Odstavte z plotny, přidejte citronovou kůru i šťávu.
Poté do pánve přisypte špagety a všechno dobře promíchejte. Pokud se vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte trochu vody, kterou jste si nechali stranou.
Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte ozdobené petrželkou.