Než se špagety uvaří, budete mít připravené kapary, lososa i roketu. Tomu říkáme rychlovka! A přídavek v podobě křupavých kostiček chleba je přímo dějovým zvratem…
Suroviny
Postup
Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a za častého míchání na něm opečte strouhanku nebo kostičky; trvá to tři až čtyři minuty. Přemístěte je do misky vyložené kuchyňským papírem, který odsaje tuk.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus, v dostatečném množství dobře osolené vody. Mezitím oloupejte česnek a velmi jemně jej posekejte. Zbytek oleje nalijte do malé pánve, přidejte česnek a chilli papričky. Pomalu rozehřejte nad mírným plamenem, aby olej získal příjemné aroma, ale česnek se nezačal smažit.
Těstoviny nechte okapat a vložte je do prohřáté velké servírovací mísy. Do oleje rychle přidejte citronovou kůru a kapary. Ochuceným olejem přelijte špagety. Všechno dobře promíchejte, přidejte roketu a lososa a opět promíchejte, dejte ale pozor, abyste kousky lososa příliš nerozlámali.
Na závěr špagety posypte strouhankou či chlebovými kostičkami. Můžete ozdobit kolečky rajčat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů )
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
Komentáře