V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár surovin, v samotném základu dokonce jen olivový olej, česnek a parmazán, a báječné lehké jídlo je na světě!
Suroviny
špagety (těstoviny)
2
porce
olivový olej
4
PL
česnek
4
stroužky
nakrájené na plátky
chilli paprička
1,5
ks
sušená, rozdrobená
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
rajče
1
ks
sůl
k podávání
Postup
1
Špagety uvařte podle návodu na obalu.
2
Mezitím na olivovém oleji asi minutu zvolna opékejte česnek a sušené chilli papričky.
3
Přisypte nasekanou petrželku, pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom ihned promíchejte se scezenými špagetami.
4
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů)
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů)
- Týdenní úsporná kuchařka 3. díl: Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou vás nenechají chladnými(9 receptů)
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů)
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů)
Komentáře
Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)