Špagety aglio e olio

Špagety aglio e olio

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 117 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!

Suroviny

špagety 2 porce
olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
chilli paprička 1.5 ks
sušená, rozdrobená nebo odpovídající množství chilli vloček
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rajčata 1 ks
sůl
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.

2 Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

A .

Jsem potěšen, že jste zveřejnili tento tradiční recept.
Dokomce kvalita jídla v restauraci se dá otestovat práve na tak jednoduchém jídle jako je tohle, když ho dokážou udělat vynikající, je to správně.

Ale znám ještě jednoduchší, klasickejší pravý recept na Aglio olio e peperoncino. Do tohoto jídla se nikdy nepřidává rajče ani parmazán!!!!!!

zdroj č.1:

http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/16/spaghetti-with-garlic-o…

zdroj č.2:
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/513030

Kateřina Švejdová

Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit