Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety aglio e olio
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 232
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 117 g
Tuky 70 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár surovin, v samotném základu dokonce jen olivový olej, česnek a parmazán, a báječné lehké jídlo je na světě! 

Suroviny

olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
nakrájené na plátky
sušená, rozdrobená
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
sůl
k podávání

Postup

1

Špagety uvařte podle návodu na obalu.

2

Mezitím na olivovém oleji asi minutu zvolna opékejte česnek a sušené chilli papričky.

3

Přisypte nasekanou petrželku, pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom ihned promíchejte se scezenými špagetami.

4

Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

28.07.2016 14:32

Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)

Apetit magazín