V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár ingrediencí – a báječné lehké jídlo je na světě!
Postup
1
Špagety uvařte podle návodu na obalu.
2
Mezitím na čtyřech lžících olivového oleje asi minutu opékejte čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a jednu až dvě rozdrobené malé sušené chilli papričky.
3
Přisypte hrst sekané hladkolisté petrželky, jedno pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom smíchejte se scezenými špagetami.
4
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
A .
25.07.2016 22:37
Aglio olio e peperoncino
Jsem potěšen, že jste zveřejnili tento tradiční recept.
Dokomce kvalita jídla v restauraci se dá otestovat práve na tak jednoduchém jídle jako je tohle, když ho dokážou udělat vynikající, je to správně.
Ale znám ještě jednoduchší, klasickejší pravý recept na Aglio olio e peperoncino. Do tohoto jídla se nikdy nepřidává rajče ani parmazán!!!!!!
zdroj č.1:
http://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/16/spaghetti-with-garlic-o…
zdroj č.2:
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/513030
Kateřina Švejdová
28.07.2016 14:32
Dobrý den,
Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)