V jednoduchosti je síla! Špagety aglio e olio jsou toho jasným důkazem. Stačí pár surovin, v samotném základu dokonce jen olivový olej, česnek a parmazán, a báječné lehké jídlo je na světě!
Suroviny
špagety (těstoviny)
2
porce
olivový olej
4
PL
česnek
4
stroužky
nakrájené na plátky
chilli paprička
1,5
ks
sušená, rozdrobená
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
rajče
1
ks
sůl
k podávání
Postup
1
Špagety uvařte podle návodu na obalu.
2
Mezitím na olivovém oleji asi minutu zvolna opékejte česnek a sušené chilli papričky.
3
Přisypte nasekanou petrželku, pokrájené rajče a osolte. Duste další 2–3 minuty a potom ihned promíchejte se scezenými špagetami.
4
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 3. díl: Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou vás nenechají chladnými(9 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
Komentáře
Dobrý den,
jsme rádi, že píšete klasičtější. Vámi uváděný postup je pro nás prostě ten základní, ze kterého se dá vycházet. Viz například náš článek:
http://www.apetitonline.cz/recepty/7540-aglio-e-olio.html
Po svých četných návštěvách Itálie to beru podobně jako Italové - každý si do aglio e olio přihodí, co mu chutná. Přidávat trochu rajčat jsem se naučila právě tam, občas tam mí italští přátelé dávají ještě kapary nebo olivy, sardelky, mandle i jiné dobroty. Berou to tak, jako asi my bereme guláš - každý ho dělá jinak. Jsme ale rádi, že vás italské vaření baví stejně jako nás, protože to je nejdůležitější! :-)