Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špagety s citronem a parmazánem

Špagety s citronem a parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 131 g
Tuky 60 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké těstoviny v úpravě, kterou si zamilujete.

Suroviny

špagety 300 g
hrášek 200 g
lze použít také konzervovaný nebo mražený
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
200 g
tvarohová pomazánka lze nahradit ochuceným smetanovým sýrem
citronová kůra
z jednoho citronu
parmazán 6 PL
lze nahradit jiným strouhaným sýrem
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou
sůl
pepř

1 Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

2 Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena. Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.

3 Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Spagety byly uzasne opravdu lahodne. I s lososem se povedly. Pridala jsem do omacky smetanu a ted to mam jako obmenu i ke kureti ci rybe.Doporucuji vsem mlsalum.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.70

Anonym

doporučuji použít nějaký aromatický sýr - dodá jídlu šmrnc

Jana Bernatova

Bohuzel je v receptu vcelku chybne napsano "kura z CELEHO citronu" - je to ted diky tomu hořké a citron to cele prehlusil, stacila by ho jen spetka.

Andrea Turoková

nie je to tam chybne napisane. bohuzial sa vam tam zrejme dostala aj horka, biela cast citronu, to je dovod tej horkosti a nie mnozstvo...

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit