Lehké těstoviny v úpravě, kterou si zamilujete.
Suroviny
špagety (těstoviny)
300
g
hrášek
200
g
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
najemno
krémový sýr
200
g
žervé, lučina
citronová kůra
z jednoho citronu
parmazán
6
PL
petrželka
2
PL
lze nahradit pažitkou
sůl
pepř
Postup
1
Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.
2
Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena.
3
Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.
4
Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete.
5
Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.
Komentáře
Anonym
14.06.2006 11:35
Pochvala
Anonym
31.08.2007 09:23
Apetit 1/05
Anonym
05.06.2008 13:19
lahoda
Jana Bernatova
11.01.2009 13:18
Citrón
Andrea Turoková
18.08.2009 14:03
RE: Citrón