0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s citronem a parmazánem

Špagety s citronem a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s citronem a parmazánem

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 139 g
Tuky 82 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké těstoviny v úpravě, kterou si zamilujete.

Suroviny

špagety (těstoviny) 300 g
hrášek 200 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
žervé, lučina
citronová kůra
z jednoho citronu
petrželka 2 PL
lze nahradit pažitkou
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

2

Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena.

3

Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.

4

Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete.

5

Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Spagety byly uzasne opravdu lahodne. I s lososem se povedly. Pridala jsem do omacky smetanu a ted to mam jako obmenu i ke kureti ci rybe.Doporucuji vsem mlsalum.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.70

Anonym

doporučuji použít nějaký aromatický sýr - dodá jídlu šmrnc

Jana Bernatova

Bohuzel je v receptu vcelku chybne napsano "kura z CELEHO citronu" - je to ted diky tomu hořké a citron to cele prehlusil, stacila by ho jen spetka.

Andrea Turoková

nie je to tam chybne napisane. bohuzial sa vam tam zrejme dostala aj horka, biela cast citronu, to je dovod tej horkosti a nie mnozstvo...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč