Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sépiové těstoviny s citronem a česnekem
Sépiové těstoviny s citronem a česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sépiové těstoviny s citronem a česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1294 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 114 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dramatická i elegantní barva předurčuje tuhle pastu na zvláštní příležitosti, třeba na romantický večer ve dvou, nejlépe na terase nad mořem se sklenkou bílého vína... Díky jednoduchému nákupu i přípravě ušetříte spoustu času, a ještě se stihnete zkrášlit. Ještě doplníme, že černé těstoviny se barví sépiovým inkoustem – koho by snad vystrašilo slovo sépie, může si stejně upravit i klasické světlé.

Suroviny

těstoviny 200 g
sušené sépiové špagety nebo linguine nebo 2 porce čerstvých
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky podle velikosti a chuti, zbavené klíčků
olivový olej panenský 3 PL
+ k podávání
suché
agávový sirup 1 ČL
nebo krupicového cukru
nastrouhaná zesterem ze 2 citronů
nastrouhaný + hobliny k podávání
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a vraťte do hrnce, pro jistotu uschovejte trochu vody z vaření. 

2

Česnek utřete s 1 lžičkou soli, přidejte ho k těstovinám spolu s olivovým olejem, bílým vínem a citronovou šťávou promíchanými s agávovým sirupem nebo cukrem, aby se rozpustil, většinou citronové kůry a parmazánu. Promíchejte a podávejte s trochou oleje, nasekanou hladkolistou petrželkou a pepřem, ozdobené odloženou citronovou kůrou a hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín