Dramatická i elegantní barva předurčuje tuhle pastu na zvláštní příležitosti, třeba na romantický večer ve dvou, nejlépe na terase nad mořem se sklenkou bílého vína... Díky jednoduchému nákupu i přípravě ušetříte spoustu času, a ještě se stihnete zkrášlit. Ještě doplníme, že černé těstoviny se barví sépiovým inkoustem – koho by snad vystrašilo slovo sépie, může si stejně upravit i klasické světlé.
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte je a vraťte do hrnce, pro jistotu uschovejte trochu vody z vaření.
Česnek utřete s 1 lžičkou soli, přidejte ho k těstovinám spolu s olivovým olejem, bílým vínem a citronovou šťávou promíchanými s agávovým sirupem nebo cukrem, aby se rozpustil, většinou citronové kůry a parmazánu. Promíchejte a podávejte s trochou oleje, nasekanou hladkolistou petrželkou a pepřem, ozdobené odloženou citronovou kůrou a hoblinami parmazánu.