Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Siven na tymiánu
Siven na tymiánu
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Siven na tymiánu

4.3/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1891 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 20 g
Tuky 71 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá ryba vonící tymiánem a česnekem. Do půl hodiny máte hotovo!

Související recepty

Suroviny

česnek 1 stroužek
prolilsovaný
tymián
sůl
pepř
siven 1 kg
filety
olivový olej 3 PL
petrželka 1 PL
sekaná

Postup

1

Česnek utřete se solí, tymiánem a pepřem, smíchejte s jednou lžící olivového oleje a touto směsí potřete jednotlivé porce sivena a vložte je do zapékací misky.

2

Na zbytku oleje nechte zesklovatět jemně pokrájenou cibulku, spolu s petrželkou ji dejte na ryby a 15 minut pečte v rozpálené troubě při 180 °C. Podávejte s kaší nebo bramborami (třeba pečenými v troubě s hrubou mořskou solí a tymiánem).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín