Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sklenička ananas & med
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut na 6-8 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 269 g
Tuky 7 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsnadnější je krém do sklenek nastříkat pomocí plastového sáčku s ustřihnutým rohem.

Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas? 

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

čerstvý
med 2 PL
250 g
hustá zakysaná smetana lze nahradit řeckým jogurtem

Postup

1

Ananas nakrájejte na kostky. V pánvi zahřívejte 2 minuty med a pak vsypte ananas a podélně rozkrojený vanilkový lusk. Na nízkém plameni nechte karamelizovat 7–8 minut za občasného míchání. Nechte vychladnout.

2

Zakysanou smetanu nebo hustý jogurt rozmíchejte s vanilkovým cukrem a nastříkejte do sklenek. Dejte na 1 hodinu vychladit, aby krém trochu zpevnil. Pak poklaďte karamelizovaným ananasem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Dezert můžete jako obměnu připravit i tak, že 2 sáčky vanilkového cukru a 4 žloutky utřete do pěny a místo zakysané smetany je promícháte s 250 g mascarpone.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...