Nejsnadnější je krém do sklenek nastříkat pomocí plastového sáčku s ustřihnutým rohem.
Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas?
Suroviny
ananas
1
ks
čerstvý
med
2
PL
vanilkový lusk
1
ks
250
g
hustá zakysaná smetana lze nahradit řeckým jogurtem
Postup
1
Ananas nakrájejte na kostky. V pánvi zahřívejte 2 minuty med a pak vsypte ananas a podélně rozkrojený vanilkový lusk. Na nízkém plameni nechte karamelizovat 7–8 minut za občasného míchání. Nechte vychladnout.
2
Zakysanou smetanu nebo hustý jogurt rozmíchejte s vanilkovým cukrem a nastříkejte do sklenek. Dejte na 1 hodinu vychladit, aby krém trochu zpevnil. Pak poklaďte karamelizovaným ananasem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Dezert můžete jako obměnu připravit i tak, že 2 sáčky vanilkového cukru a 4 žloutky utřete do pěny a místo zakysané smetany je promícháte s 250 g mascarpone.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )