Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut na 6-8 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 269 g
Tuky 7 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsnadnější je krém do sklenek nastříkat pomocí plastového sáčku s ustřihnutým rohem.

Suroviny

ananas 1 ks
čerstvý
med 2 PL
vanilkový lusk 1 ks
250 g
hustá zakysaná smetana lze nahradit řeckým jogurtem
vanilkový cukr 2

1 Ananas nakrájejte na kostky. V pánvi zahřívejte 2 minuty med a pak vsypte ananas a podélně rozkrojený vanilkový lusk. Na nízkém plameni nechte karamelizovat 7–8 minut za občasného míchání. Nechte vychladnout.

2 Zakysanou smetanu nebo hustý jogurt rozmíchejte s vanilkovým cukrem a nastříkejte do sklenek. Dejte na 1 hodinu vychladit, aby krém trochu zpevnil. Pak poklaďte karamelizovaným ananasem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Dezert můžete jako obměnu připravit i tak, že 2 sáčky vanilkového cukru a 4 žloutky utřete do pěny a místo zakysané smetany je promícháte s 250 g mascarpone.

 

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit