Ochutnejte klasickou kombinaci jablek a skořice podtrženou červeným vínem.
Suroviny
jablko
3
ks
mandle loupané
1
hrnek
nasekané
rozinky
1
hrnek
propláchnuté
skořice
1
ČL
mletá
víno dezertní
2
PL
červené
Postup
1
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte najemno. Smíchejte je s rozinkami, mandlemi, skořicí a vínem a nechte uležet v chladu.
NĚCO NAVÍC Židé, kteří žili a žijí na území Česka, pocházejí většinou z takzvané aškenázské větve. Každá větev má pak své specifické recepty a nařízení, které se k pesachu vztahují. My jsme tedy čerpali z receptů aškenázských.
TIP NA OBMĚNU Sefardský charoset se připravuje z namáčených rozinek a datlí a místo mandlí se do něj mohou přidávat i vlašské ořechy.