Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladký charoset
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2118 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 211 g
Tuky 108 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte klasickou kombinaci jablek a skořice podtrženou červeným vínem.

Suroviny

nasekané
rozinky 1 hrnek
propláchnuté
mletá
červené

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte najemno. Smíchejte je s rozinkami, mandlemi, skořicí a vínem a nechte uležet v chladu.

NĚCO NAVÍC Židé, kteří žili a žijí na území Česka, pocházejí většinou z takzvané aškenázské větve. Každá větev má pak své specifické recepty a nařízení, které se k pesachu vztahují. My jsme tedy čerpali z receptů aškenázských.

TIP NA OBMĚNU Sefardský charoset se připravuje z namáčených rozinek a datlí a místo mandlí se do něj mohou přidávat i vlašské ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín