Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2740 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 210 g
Tuky 153 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékaná jablka jsou ve Francii velmi oblíbeným dezertem hlavně v zimě. Lichotivého názvu se mu dostalo prý podle hladkých líček oloupaných jablek, která jen čekají na další zkrášlení – tady sladkým vanilkovým krémem.

Suroviny

středne velká, oloupaná, bez jádřince
mléko 250 ml
smetana 250 ml
vejce 6 ks
sůl špetka
lze nahradit vanilkovým cukrem

Postup

1

Mléko svařte při střední teplotě se smetanou a do horké směsi vložte lusk vanilky. Kastrol odstavte a nechte aspoň půl hodiny stát, aby se aroma vanilky rozleželo (pokud používáte vanilinový cukr, jen ho vmíchejte).

2

Vejce krátce prošlehejte v misce vidličkou a pak je přidejte do směsi spolu se 2 lžícemi cukru, solí a rumem.

3

Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Zapékací nádobu vymažte máslem a naskládejte do ní jablka tak, aby stála těsně vedle sebe.

4

Do otvorů po jádřincích nasypte hnědý cukr a vše zalijte mléčným krémem – jablka by měla být úplně ponořená.

5

Překryjte alobalem a pečte asi 40 minut; že je hotovo, poznáte podle toho, že krém zhoustne, jablka z něj (koketně) vykukují a cukr se začíná rozpouštět a trochu karamelizovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

31.08.2007 10:56
Recept se nachází v č.1/05, str.19

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...