Jablka podle koketky

Jablka podle koketky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2740 kcal
Bílkoviny 89 g
Cukr 210 g
Tuky 153 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zapékaná jablka jsou ve Francii velmi oblíbeným dezertem hlavně v zimě. Lichotivého názvu se mu dostalo prý podle hladkých líček oloupaných jablek, která jen čekají na další zkrášlení – tady sladkým vanilkovým krémem.

Suroviny

jablka 6 ks
středne velká, oloupaná, bez jádřince
krupicový cukr 6 ČL
mléko 250 ml
smetana 250 ml
vejce 6 ks
krupicový cukr 2 PL
bílý rum 2 PL
sůl špetka
vanilkový lusk 1 ks
lze nahradit vanilkovým cukrem
1. Mléko svařte při střední teplotě se smetanou a do horké směsi vložte lusk vanilky. Kastrol odstavte a nechte aspoň půl hodiny stát, aby se aroma vanilky rozleželo (pokud používáte vanilinový cukr, jen ho vmíchejte). Vejce krátce prošlehejte v misce vidličkou a pak je přidejte do směsi spolu se 2 lžícemi cukru, solí a rumem.

2. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Zapékací nádobu vymažte máslem a naskládejte do ní jablka tak, aby stála těsně vedle sebe. Do otvorů po jádřincích nasypte hnědý cukr a vše zalijte mléčným krémem – jablka by měla být úplně ponořená.

3. Překryjte alobalem a pečte asi 40 minut; že je hotovo, poznáte podle toho, že krém zhoustne, jablka z něj (koketně) vykukují a cukr se začíná rozpouštět a trochu karamelizovat.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit