0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené tyčinky Bounty

Smažené tyčinky Bounty

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 405 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 75 g
Tuky 2 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobrá pochoutka, kterou vymysleli ve Skotsku a stala se hitem v Americe.

Suroviny

čokoládové tyčinky 6 ks
Bounty, vychlazené
olej
na smažení
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka kukuřičná 1 PL
kypřicí prášek do pečiva špetka
voda minerální perlivá 200 ml

1 Připravte si těstíčko: oba druhy mouky a prášek do pečiva přesijte do mísy. Metlou postupně přimíchejte minerálku. V hrnci začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky.

2 Když je tuk hodně rozpálený (asi 190 °C), namáčejte jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládejte do oleje. Smažte asi dvě minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé. Přebytečný tuk nechte okapat na kuchyňském papíru nebo ubrouscích. Podávejte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ananasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

No to musí být neuvěřitelně kalorická bomba! Smí se to jíst bez povolení ministerstva zdravotnictví?

Anonym

Skoti jak známo smaží všechno a jestli se nepletu, tak i smažení Mars a podobných tyčinek je jejich vynález. Mě to přijde odporné, oni se dušují, že kdo to zkusí, změní názor. Zatím jsem odvahu nenašla. Souhlasím, že to je ultramega kalorické a nenapadá mě, proč si radši nezahřešit s krásně vypadajícím čokoládovým dortíkem....

Anonym

No, tiež mi skoro vybehli oči navrch hlavy pri čítaní receptu. Kalorická bomba to je fakt a pri predstave, že to vkladám do úst sa mi skôr zdvíha žalúdok. Ja by som dala tiež radšej prednosť lahodnému čokoládovému dortíčku. Som ale zvedavá, či sa nájde nejaký odvážlivec, urobí to a zje a napíše k tomu komentár. A možno sa budeme čudovať...:-)

Anonym

ok, ked doporučujete tak to zkusím, máte ale na svědomí můj obrácenej žaludek... tak si totiž myslim že to dopadne :)

Anonym

Tento recept už kdysi v Apetitu byl, sem tam se recepty opakují. Tenkrát jsem to zkusila, ale asi jsem něco udělala špatně, nedalo se to jíst.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit