Smažené tyčinky Bounty

Smažené tyčinky Bounty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 405 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 75 g
Tuky 2 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobrá pochoutka, kterou vymysleli ve Skotsku a stala se hitem v Americe.

Suroviny

čokoládové tyčinky 6 ks
Bounty, vychlazené
olej
na smažení
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka kukuřičná 1 PL
kypřicí prášek do pečiva špetka
voda minerální perlivá 200 ml

1 Připravte si těstíčko: oba druhy mouky a prášek do pečiva přesijte do mísy. Metlou postupně přimíchejte minerálku. V hrnci začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky.

2 Když je tuk hodně rozpálený (asi 190 °C), namáčejte jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládejte do oleje. Smažte asi dvě minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé. Přebytečný tuk nechte okapat na kuchyňském papíru nebo ubrouscích. Podávejte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ananasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

No to musí být neuvěřitelně kalorická bomba! Smí se to jíst bez povolení ministerstva zdravotnictví?

Anonym

Skoti jak známo smaží všechno a jestli se nepletu, tak i smažení Mars a podobných tyčinek je jejich vynález. Mě to přijde odporné, oni se dušují, že kdo to zkusí, změní názor. Zatím jsem odvahu nenašla. Souhlasím, že to je ultramega kalorické a nenapadá mě, proč si radši nezahřešit s krásně vypadajícím čokoládovým dortíkem....

Anonym

No, tiež mi skoro vybehli oči navrch hlavy pri čítaní receptu. Kalorická bomba to je fakt a pri predstave, že to vkladám do úst sa mi skôr zdvíha žalúdok. Ja by som dala tiež radšej prednosť lahodnému čokoládovému dortíčku. Som ale zvedavá, či sa nájde nejaký odvážlivec, urobí to a zje a napíše k tomu komentár. A možno sa budeme čudovať...:-)

Anonym

ok, ked doporučujete tak to zkusím, máte ale na svědomí můj obrácenej žaludek... tak si totiž myslim že to dopadne :)

Anonym

Tento recept už kdysi v Apetitu byl, sem tam se recepty opakují. Tenkrát jsem to zkusila, ale asi jsem něco udělala špatně, nedalo se to jíst.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit