Hříšně dobrá pochoutka, kterou vymysleli ve Skotsku a stala se hitem v Americe.
Suroviny
čokoládové tyčinky
6
ks
Bounty, vychlazené
olej
na smažení
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká
100
g
mouka kukuřičná
1
PL
kypřicí prášek do pečiva
špetka
voda minerální perlivá
200
ml
Postup
1
Připravte si těstíčko: oba druhy mouky a prášek do pečiva přesijte do mísy. Metlou postupně přimíchejte minerálku. V hrnci začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky.
2
Když je tuk hodně rozpálený (asi 190 °C), namáčejte jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládejte do oleje. Smažte asi dvě minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé. Přebytečný tuk nechte okapat na kuchyňském papíru nebo ubrouscích. Podávejte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ananasem.
Komentáře