Smažené tyčinky Bounty

Smažené tyčinky Bounty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 405 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 75 g
Tuky 2 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hříšně dobrá pochoutka, kterou vymysleli ve Skotsku a stala se hitem v Americe.

Suroviny

čokoládové tyčinky 6 ks
Bounty, vychlazené
olej
na smažení
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka kukuřičná 1 PL
kypřicí prášek do pečiva špetka
voda minerální perlivá 200 ml

1 Připravte si těstíčko: oba druhy mouky a prášek do pečiva přesijte do mísy. Metlou postupně přimíchejte minerálku. V hrnci začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky.

2 Když je tuk hodně rozpálený (asi 190 °C), namáčejte jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládejte do oleje. Smažte asi dvě minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé. Přebytečný tuk nechte okapat na kuchyňském papíru nebo ubrouscích. Podávejte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo čerstvým ananasem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit