Jahodovo-smetanové tyčinky

Jahodovo-smetanové tyčinky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 20 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 385 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 68 g
Tuky 5 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sladké jahody a vanilkový jogurt vám už po prvním zakousnutí připomenou, že léto je v plném proudu. Budete chtít, aby trvalo věčně!

Suroviny

jahody 250 g
krupicový cukr 1 PL
jogurt 1 PL
Na jogurtový základ
jogurt 180 ml
např. Dobrá máma od Danone nebo stejné množství bílého jogurtu smíchaného s jednou lžičkou tekuté vanilkové esence
krupicový cukr 2 PL

Jahody dejte do robotu a rozmixujte je na hladké pyré. Pak ho ještě propasírujte přes co nejjemnější sítko; spojte s cukrem a v menším rendlíku zahřívejte tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a pak ihned stáhněte. Nechte úplně vychladnout, poté přimíchejte lžíci jogurtu a dejte stranou.

Mezitím udělejte jogurtový základ: jogurt jednoduše smíchejte s cukrem a rozdělte ho na dno osmi obdélníkových formiček. Dejte na hodinu do mrazáku. Vyndejte, navrch přidejte jahodové pyré a dejte opět mrazit – tentokrát na dvě hodiny.

Zmrzlé tyčinky můžete ještě vlastnoručně zabalit: z voskovaného papíru nebo bílého pečicího papíru vystříhejte obdélníky o trochu větší než vaše zmrzliny, pak je přehněte a po stranách prošijte barevnými bavlnkami. Originální zmrzlina patří do originálního obalu!

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit