0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 30 minut 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 39 g
Tuky 63 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby

Suroviny

listové těsto 1 bal
rozválené, běžně v supermarketech
vejce 1 ks
lehce našlehané
sýr 50 g
jemně nastrouhaný
parmazán 50 g
jemně nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200.

2

Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.

3

Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou.

4

Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut.

Před podáváním je nechte vychladnout.

Související články

Škola pečení: slané kapsy
  • Tipy a triky

Škola pečení: slané kapsy

Pečivo se slanou náplní má dávnou tradici v mnoha zemích světa. Představujeme vám nejlepší kousky z křehkého těsta. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Pokud přidáte nějaký výrazný sýr např. Čedar nebo kozí, získají tyčinky lepší chuť než s eidamem.

Anonym

Tak tyhle tyčinky u nás zmizí cobydup. Před pečením je ještě posypu oregánem, získají krásnou vůni.

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit