Slané tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby. Pak už jen v tu pravou příležitost vložte do vyšší sklenice a postavte na stůl. K pivu, vínu nebo jen tak. Recept na slané tyčinky z listového těsta možná už rovnou připravte z dvojí dávky, ať si ušetříte čas.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200.
Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.
Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou.
Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut.
Před podáváním je nechte vychladnout.
Komentáře