Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové tyčinky
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 39 g
Tuky 63 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby. Pak už jen v tu pravou příležitost vložte do vyšší sklenice a postavte na stůl. K pivu, vínu nebo jen tak. Recept na slané tyčinky z listového těsta možná už rovnou připravte z dvojí dávky, ať si ušetříte čas.

Související recepty

Suroviny

rozválené
vejce 1 ks
lehce našlehané
sýr 50 g
jemně nastrouhaný
jemně nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200.

2

Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.

3

Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou.

4

Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut.

Před podáváním je nechte vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

04.11.2009 22:02
Tak tyhle tyčinky u nás zmizí cobydup. Před pečením je ještě posypu oregánem, získají krásnou vůni.
07.10.2007 14:28
Pokud přidáte nějaký výrazný sýr např. Čedar nebo kozí, získají tyčinky lepší chuť než s eidamem.
05.09.2007 09:22
Recept se nachází v č.6/06, str.27

Apetit magazín