Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (22)
Do 30 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 39 g
Tuky 63 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby

Suroviny

listové těsto 1 bal
rozválené, běžně v supermarketech
vejce 1 ks
lehce našlehané
sýr 50 g
jemně nastrouhaný
parmazán 50 g
jemně nastrouhaný
1.  Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.

2.  Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou. Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut. Před podáváním je nechte vychladnout.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit