Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (52)
Do 20 minut Velmi snadné na 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 211 g
Tuky 200 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé domácí müsli je skvělé k snídani, na svačinu nebo ke kávě na cestu do práce.

Suroviny

máslo 100 g
trochu navíc na vymazání plechu
vločky 200 g
viz Něco navíc
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 50 g
vlašské ořechy 50 g
nasekané
med 3 PL
třtinový cukr 100 g
světlý
skořice 1 ČL
mletá
sušené brusinky 100 g
nebo borůvky, třešně

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o rozměrech 18 x 25 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. Nasypte do ní vločky, semínka a oříšky, promíchejte je a dejte do trouby na 5–10 minut, aby krásně zezlátly.

Mezitím rozehřejte v pánvi máslo,  med a cukr. Přidejte směs z trouby, skořici a sušené ovoce a pořádně vše promíchejte. Přendejte zpět na plech, uhlaďte a pečte 30 minut. Nechte vychladnout a rozkrájejte na dvanáct tyčinek.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete použít, jaké chcete: ovesné, pšeničné, žitné, ječné, špaldové… skvělá je i verze s klíčky. Anebo si rovnou kupte mix 4 druhů vloček, třeba v Country Life. Skvělé vločky mají také v prodejnách dm drogerií.

Komentáře

Dagmar Bergerová

Bohužel jsem v receptu nenašla kolik a jakých semínek nebo ořechů - nechybí tam něco? díky Dáša

Jana Kopřivová

Milá Dagmar, viz ingredience:

100 g másla + trochu navíc na vymazání plechu
200 g vloček (viz Něco navíc)
100 g slunečnicových semínek
50 g sezamových semínek
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek (anebo borůvek či třešní)

Anonym

Nevím kde se stala chyba, upečená směs vůbec nedrží pohromadě, na chut je sice výborná,ale je z toho müsli do jogurtu.

Vlasta Richterová

Pekla jsem v sobotu a byly výborné - ale musí se nechat úplně vychladnout, jinak se opravdu rozdrobí.

Hana Hlavacova

Dobry den , Jano, minuly tyden se na webu objevoval recept na mrkvovy dort bez mouky a bohuzel jsem si ho nestacila stahnout. Bylo by mozne mi ho poslat? Moc diky, Hanka

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit