Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (54)
Do 20 minut Velmi snadné na 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 211 g
Tuky 200 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé domácí müsli je skvělé k snídani, na svačinu nebo ke kávě na cestu do práce.

Suroviny

máslo 100 g
trochu navíc na vymazání plechu
vločky 200 g
viz Něco navíc
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 50 g
vlašské ořechy 50 g
nasekané
med 3 PL
třtinový cukr 100 g
světlý
skořice 1 ČL
mletá
sušené brusinky 100 g
nebo borůvky, třešně

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o rozměrech 18 x 25 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. Nasypte do ní vločky, semínka a oříšky, promíchejte je a dejte do trouby na 5–10 minut, aby krásně zezlátly.

Mezitím rozehřejte v pánvi máslo,  med a cukr. Přidejte směs z trouby, skořici a sušené ovoce a pořádně vše promíchejte. Přendejte zpět na plech, uhlaďte a pečte 30 minut. Nechte vychladnout a rozkrájejte na dvanáct tyčinek.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete použít, jaké chcete: ovesné, pšeničné, žitné, ječné, špaldové… skvělá je i verze s klíčky. Anebo si rovnou kupte mix 4 druhů vloček, třeba v Country Life. Skvělé vločky mají také v prodejnách dm drogerií.

Komentáře

Dagmar Bergerová

Bohužel jsem v receptu nenašla kolik a jakých semínek nebo ořechů - nechybí tam něco? díky Dáša

Jana Kopřivová

Milá Dagmar, viz ingredience:

100 g másla + trochu navíc na vymazání plechu
200 g vloček (viz Něco navíc)
100 g slunečnicových semínek
50 g sezamových semínek
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek (anebo borůvek či třešní)

Anonym

Nevím kde se stala chyba, upečená směs vůbec nedrží pohromadě, na chut je sice výborná,ale je z toho müsli do jogurtu.

Vlasta Richterová

Pekla jsem v sobotu a byly výborné - ale musí se nechat úplně vychladnout, jinak se opravdu rozdrobí.

Hana Hlavacova

Dobry den , Jano, minuly tyden se na webu objevoval recept na mrkvovy dort bez mouky a bohuzel jsem si ho nestacila stahnout. Bylo by mozne mi ho poslat? Moc diky, Hanka

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit