Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí müsli tyčinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 65
Do 50 minut Velmi snadné na 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 211 g
Tuky 200 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí müsli tyčinky jsou skvělé na svačinu, na cestu do práce i na výlet. Recept je velmi snadný a ingredience si můžete libovolně měnit. Pečené müsli tyčinky si nakrájejte na požadovanou velikost a uchovávejte v uzavíratelné krabičce v lednici. Jednotlivé tyčinky také můžete zabalit do celofánu nebo alobalu. Připravte si zdravé mlsání, které nezruinuje vaši peněženku.

Suroviny

máslo 100 g
+ na vymazání plechu
vločky 200 g
viz Něco navíc
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 50 g
nasekané
med 3 PL
třtinový cukr 100 g
světlý
mletá
sušené brusinky 100 g
nebo borůvky, třešně

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o rozměrech 18 x 25 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. Nasypte do ní vločky, semínka a oříšky, promíchejte je a dejte do trouby na 5–10 minut, aby krásně zezlátly.

2

Mezitím rozehřejte v pánvi máslo, med a cukr. Přidejte směs z trouby, skořici a sušené ovoce a pořádně vše promíchejte. Přendejte zpět na plech, uhlaďte a pečte 30 minut. Nechte vychladnout a rozkrájejte na dvanáct tyčinek.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete použít, jaké chcete: ovesné, pšeničné, žitné, ječné, špaldové atd. Skvělá je i verze s klíčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

30.03.2015 15:48

Dobry den, muzu se zeptat jak je to s trvanlivosti? A pripadne, jak tycinky skladovat (lednice?)?

Diky, Lucie

23.03.2015 21:49

Dobry den , Jano, minuly tyden se na webu objevoval recept na mrkvovy dort bez mouky a bohuzel jsem si ho nestacila stahnout. Bylo by mozne mi ho poslat? Moc diky, Hanka

15.12.2014 09:36

Nevím kde se stala chyba, upečená směs vůbec nedrží pohromadě, na chut je sice výborná,ale je z toho müsli do jogurtu.

05.04.2016 14:35

Pekla jsem v sobotu a byly výborné - ale musí se nechat úplně vychladnout, jinak se opravdu rozdrobí.

16.07.2014 07:51

Bohužel jsem v receptu nenašla kolik a jakých semínek nebo ořechů - nechybí tam něco? díky Dáša

20.03.2015 11:36

Milá Dagmar, viz ingredience:

100 g másla + trochu navíc na vymazání plechu
200 g vloček (viz Něco navíc)
100 g slunečnicových semínek
50 g sezamových semínek
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek (anebo borůvek či třešní)

Apetit magazín

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč