0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Müsli tyčinky
ZDROJ: Hayley Maxwell/Unsplash
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 9 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6595 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 789 g
Tuky 319 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte to: potřebujete načerpat co nejvíc energie, a domácí kuchyně je v nedohlednu. Na cestách, při sportu nebo ve škole oceníte müsli tyčinky podle našeho receptu. Jsou šťavnaté, plné cereálií, ovoce a oříšků – prostě nejlepší. A zvládnete je raz dva!

Suroviny

máslo 175 g
med 140 g
třtinový cukr demerara 250 g
ovesné vločky 350 g
skořice 1 ČL
mletá
ořechy 85 g
sekané
rozinky 85 g
sušené ovoce 85 g
směs
sušené meruňky 85 g
dýňová semínka 85 g
mandle 50 g
sezamová semínka 50 g

Troubu předehřejte na 170 °C. Čtvercovou formu o průměru 23 cm, hlubokou aspoň pět centimetrů, vyložte pečicím papírem. V nerezovém hrnci se zesíleným dnem rozpusťte na mírném plameni máslo s medem; doporučujeme občas promíchat – máslo nesmí začít bublat. Po troškách přisypávejte cukr.

2 Na mírném ohni provářejte základ asi pět minut; stále míchejte (cukr i med karamelizují a mají sklony přichytávat se ke dnu – dezert by pak mohl mít nahořklou chuť), dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak na minutu nebo dvě zvyšte oheň, aby vznikla hladká karamelová hmota.

Do zkaramelizovaného základu teď pečlivě vmíchejte všechny suché přísady tak, aby se opravdu dobře spojily se základem. Meruňky předem nakrájejte na menší kousky, ořechy i mandle nasekejte nahrubo (směs sušeného ovoce si připravte podle vlastní chuti – domácí nebo exotickou).

Směs přemístěte do připravené zapékací formy a pečlivě upěchujte nahřátou, suchou lžící. Pečte asi čtvrt hodiny, až hmota začne na okrajích trochu hnědnout. Nechte ji trochu vychladnout, vyklopte z formy a odstraňte papír. Úplně vychladlé pak rozkrájejte na devět kostek.

TIP PRO LEPŠÍ KRÁJENÍ
Nechte upečené müsli zchladnout, a pak je dejte na hodinu do mrazničky – snadno ho pak nakrájíte.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč