Tyčinky z listového těsta nabízejí stovky variací – co je takhle příště posypat sekanými kapary a sardelkami? Rychlé, křupavé a plné nečekaných chutí, tyto tyčinky jsou ideální volbou pro neformální večírky nebo jako chutná svačinka k filmu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete máslem. Jeden plát těsta rozložte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Posypte ho rovnoměrně parmazánem, chilli kořením, paprikou a špetkou soli. Zakryjte druhým plátem těsta, poprašte moukou a rozválejte.
Nakrájejte na dlouhé tyčinky, široké asi 1 cm. Přeneste na plech, tyčinky potřete vajíčkem a posypte čedarem.
Pečte v troubě asi dvanáct až patnáct minut dozlatova. Po vychladnutí můžete skladovat i několik týdnů v neprodyšně uzavřené dóze.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů )
- Oktoberfest ve vašem obýváku: Jaké pochoutky k pivu si připravit na domácí oslavu?(43 receptů )
- Upečte si slané Vánoce: Škvarkové pagáčky, krekry a tyčinky vás během svátků zachrání od hory cukroví.(42 receptů )
- Party chuťovky(15 receptů )