Tyčinky z listového těsta nabízejí stovky variací – co je takhle posypat sekanými kapary a sardelkami?
Suroviny
listové těsto
2
plátky
celkem 500 g
mouka pšeničná hladká
na posypání
parmazán
60
g
chilli sušené
1
ČL
mleté
paprika mletá sladká
2
ČL
sůl mořská
máslo
na pomazání
vejce
1
ks
prošlehané
čedar
60
g
nahrubo
1Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete máslem. Jeden plát těsta rozložte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Posypte ho rovnoměrně parmazánem, chilli kořením, paprikou a špetkou soli. Zakryjte druhým plátem těsta, poprašte moukou a rozválejte.
2Nakrájejte na dlouhé tyčinky, široké asi 1 cm. Přeneste na plech, tyčinky potřete vajíčkem a posypte čedarem.
3Pečte v troubě asi dvanáct až patnáct minut dozlatova. Po vychladnutí můžete skladovat i několik týdnů v neprodyšně uzavřené dóze.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party chuťovky(15 receptů)
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů)
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů)