Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanový krém s kořeněnými višněmi
Smetanový krém s kořeněnými višněmi
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Smetanový krém s kořeněnými višněmi

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3139 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 372 g
Tuky 141 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý dezert, ve kterém se snoubí rafinovaně kořeněné třešně s jednoduchým smetanovým krémem, vykouzlí prázdninovou atmosféru i uprostřed rušného pracovního týdne. Zastavte se a vychutnejte si chvilku pohody.

Suroviny

višně 400 g
skořice 1 svitek
zázvor (čerstvý) 40 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
pektin 5 g
Na krém
škrob 40 g
kukuřičný
sůl

Postup

1

Višně omyjte a vypeckujte. Dejte do hrnce, přidejte citronovou šťávu, skořici a zázvor. Přiveďte k varu a za občasného míchání zvolna vařte cca 4 minuty. Pektin smíchejte s cukrem a přisypte k višním a vařte. Až směs začne houstnout, hrnec odstavte, odstraňte skořici a nechte vychladnout.

2

Na krém vlijte do hrnce smetanu a přidejte cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte dřeň a spolu s luskem, škrobem a žloutky přidejte do hrnce. Důkladně vše prošlehejte a zvolna vařte, až vznikne krém hustý jako pudink. Rozdělte jej do sklenic a nechte mírně v lednici ztuhnout, poté na něj naneste višňový kompot. Dejte vychladit a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Třešně můžete dochutit kořením na chai – v takovém případě však nepoužívejte svitek skořice.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...