Jednoduchý dezert, ve kterém se snoubí rafinovaně kořeněné třešně s jednoduchým smetanovým krémem, vykouzlí prázdninovou atmosféru i uprostřed rušného pracovního týdne. Zastavte se a vychutnejte si chvilku pohody.
Suroviny
Postup
Višně omyjte a vypeckujte. Dejte do hrnce, přidejte citronovou šťávu, skořici a zázvor. Přiveďte k varu a za občasného míchání zvolna vařte cca 4 minuty. Pektin smíchejte s cukrem a přisypte k višním a vařte. Až směs začne houstnout, hrnec odstavte, odstraňte skořici a nechte vychladnout.
Na krém vlijte do hrnce smetanu a přidejte cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte dřeň a spolu s luskem, škrobem a žloutky přidejte do hrnce. Důkladně vše prošlehejte a zvolna vařte, až vznikne krém hustý jako pudink. Rozdělte jej do sklenic a nechte mírně v lednici ztuhnout, poté na něj naneste višňový kompot. Dejte vychladit a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Třešně můžete dochutit kořením na chai – v takovém případě však nepoužívejte svitek skořice.