Lahodný dezert nebo hříšné hlavní jídlo. Pozor na pecky!
Suroviny
mléko
375
ml
máslo
20
g
sůl
1
špetka
+ na osolení vody
mouka pšeničná hladká
260
g
vejce
2
ks
prošlehaná
strouhanka
50
g
máslo
40
g
Postup
1
Ve větším rendlíku svařte 375 ml mléka, 20 g másla a špetku soli, vsypte 260 g hladké mouky a vařečkou míchejte a prohřívejte, dokud se hmota nebude odlepovat od rendlíku. Sejměte z ohně a vymíchejte dohladka se 2 prošlehanými vejci. Zchladlou hmotu propracujte rukama a vyválejte na tlustší placku, tu nakrájejte na přibližné čtverce. Do každého zabalte cca 3 višně. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 8 minut. Jezte posypané 50 g strouhanky opečenými na 40 g másla, případně pocukrované.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů )
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů )
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Odpalované těsto napříč Evropou: Pochutnejte si na českých či francouzských věnečcích, španělských churros nebo ovocných knedlících(30 receptů )