Odpalované knedlíky s višněmi

Odpalované knedlíky s višněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2017 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 224 g
Tuky 86 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný dezert nebo hříšné hlavní jídlo. Pozor na pecky!

Související články

Suroviny

mléko 375 ml
máslo 20 g
sůl 1 špetka
+ na osolení vody
mouka pšeničná hladká 260 g
vejce 2 ks
prošlehaná
višně
strouhanka 50 g
máslo 40 g
moučkový cukr

1 Ve větším rendlíku svařte 375 ml mléka, 20 g másla a špetku soli, vsypte 260 g hladké mouky a vařečkou míchejte a prohřívejte, dokud se hmota nebude odlepovat od rendlíku. Sejměte z ohně a vymíchejte dohladka se 2 prošlehanými vejci. Zchladlou hmotu propracujte rukama a vyválejte na tlustší placku, tu nakrájejte na přibližné čtverce. Do každého zabalte cca 3 višně. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 8 minut. Jezte posypané 50 g strouhanky opečenými na 40 g másla, případně pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit