0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5107 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 580 g
Tuky 248 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z piškotů a kakaa nás nadchla. A s višněmi jde skvěle dohromady.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na formu
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 130 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mouka semolina 80 g
mouka z tvrdé pšenice
vypeckované
Na drobenku
piškoty 150 g
máslo 150 g
krupicový cukr 60 g
kakao 3 PL

Postup

1

Piškoty rozdrťte v robotu (nebo válečkem v uzavíratelném sáčku) a vsypte do mísy. Zalijte máslem, přisypte kakao a cukr, dobře promíchejte a dejte do lednice na zhruba 15 minut chladit.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto prošlehejte máso s oběma cukry a vejci, přisypte mouku, kypřící prášek, semolinu a nakonec vmíchejte podmáslí.

3

Polovinu piškotovo-kakaové hmoty vmačkejte na dno máslem vytřené kulaté formy o průměru 28 cm. Vlijte těsto a pokryjte ho višněmi. Navrch nadrobte zbylou piškotovou hmotu. Pečte zhruba 25-30 minut.

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč