0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

3.4 / 5. Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5107 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 580 g
Tuky 248 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z piškotů a kakaa nás nadchla. A s višněmi jde skvěle dohromady.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na formu
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 130 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mouka semolina 80 g
mouka z tvrdé pšenice
podmáslí 200 ml
višně 1 kg
vypeckované
Na drobenku
piškoty 150 g
máslo 150 g
krupicový cukr 60 g
kakao 3 PL

1 Piškoty rozdrťte v robotu (nebo válečkem v uzavíratelném sáčku) a vsypte do mísy. Zalijte máslem, přisypte kakao a cukr, dobře promíchejte a dejte do lednice na zhruba 15 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto prošlehejte máso s oběma cukry a vejci, přisypte mouku, kypřící prášek, semolinu a nakonec vmíchejte podmáslí.

3 Polovinu piškotovo-kakaové hmoty vmačkejte na dno máslem vytřené kulaté formy o průměru 28 cm. Vlijte těsto a pokryjte ho višněmi. Navrch nadrobte zbylou piškotovou hmotu. Pečte zhruba 25-30 minut.

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
     
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
     
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
     
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit