Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (34)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4824 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 522 g
Tuky 246 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Drobenka z piškotů a kakaa nás nadchla. A s višněmi jde skvěle dohromady.

Suroviny

máslo 100 g
změklé, plus na formu
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 130 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
80 g
semolina
podmáslí 200 ml
višně 1 kg
vypeckované
Na drobenku
piškoty 150 g
máslo 150 g
krupicový cukr 60 g
kakao 3 PL

1 Piškoty rozdrťte v robotu (nebo válečkem v uzavíratelném sáčku) a vsypte do mísy. Zalijte máslem, přisypte kakao a cukr, dobře promíchejte a dejte do lednice na zhruba 15 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto prošlehejte máso s oběma cukry a vejci, přisypte mouku, kypřící prášek, semolinu a nakonec vmíchejte podmáslí.

3 Polovinu piškotovo-kakaové hmoty vmačkejte na dno máslem vytřené kulaté formy o průměru 28 cm. Vlijte těsto a pokryjte ho višněmi. Navrch nadrobte zbylou piškotovou hmotu. Pečte zhruba 25-30 minut.

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit