Drobenka z piškotů a kakaa nás nadchla. A s višněmi jde skvěle dohromady.
Postup
1
Piškoty rozdrťte v robotu (nebo válečkem v uzavíratelném sáčku) a vsypte do mísy. Zalijte máslem, přisypte kakao a cukr, dobře promíchejte a dejte do lednice na zhruba 15 minut chladit.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto prošlehejte máso s oběma cukry a vejci, přisypte mouku, kypřící prášek, semolinu a nakonec vmíchejte podmáslí.
3
Polovinu piškotovo-kakaové hmoty vmačkejte na dno máslem vytřené kulaté formy o průměru 28 cm. Vlijte těsto a pokryjte ho višněmi. Navrch nadrobte zbylou piškotovou hmotu. Pečte zhruba 25-30 minut.
CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?
- Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
- Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao.
- Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte.
- Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)