Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou

Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2030 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 217 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skromné jídlo nemusí být chudé, stačí vařit s nápadem. Třeba konzerva sardinek se nehodí jenom na pomazánku, můžete ji přidat k těstovinám, použít k obložení chlebových placek či na pizzu. Starší světlé pečivo nemusí končit v koši. Ve formě strouhanky, kostiček nebo tenkých plátků ho můžete proměnit v opečenou křupavou posypku. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 150 g
řepkový olej 3 PL
nebo housky, nastrouhané nebo rozmixované na strouhanku
česnek sušený 2 ČL
nebo 2 drcené stroužky česneku
sardinky (konzerva) 125 g
1 konzrva sardinek ve slunečnicovém oleji, slitá
chilli sušené 1 špetka
chilli vločky (nemusí být)

Postup

1

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente nebo podle vaší chuti. Na poslední 2–3 minuty přihoďte hrášek. Sceďte. Uchovejte trošku vody z vaření.

2

Mezitím rozehřejte polovinu oleje v hlubší pánvi na středním ohni. Vsypte strouhanku a za stálého míchání ji opečte dozlatova. Přidejte česnek a míchejte, aby se rozvoněl, ale nespálil a nezhořkl – asi půl minuty. Přesuňte do misky.

3

V pánvi rozehřejte zbývající olej a prohřejte sardinky a chilli vločky podle chuti (asi 2 minuty), občas promíchejte. Přidejte špagety s hráškem a jemně protřeste. Můžete přilít trochu vody od špaget. Osolte a opepřete. Podávejte posypané česnekovou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Strouhanku lze také péct rozprostřenou na plechu v troubě při 180°C. Hlídejte. Čerstvý česnek vmíchejte ke konci, sušený po upečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč