Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou
Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2030 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 217 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skromné jídlo nemusí být chudé, stačí vařit s nápadem. Třeba konzerva sardinek se nehodí jenom na pomazánku, můžete ji přidat k těstovinám, použít k obložení chlebových placek či na pizzu. Starší světlé pečivo nemusí končit v koši. Ve formě strouhanky, kostiček nebo tenkých plátků ho můžete proměnit v opečenou křupavou posypku. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 150 g
řepkový olej 3 PL
nebo housky, nastrouhané nebo rozmixované na strouhanku
česnek sušený 2 ČL
nebo 2 drcené stroužky česneku
sardinky (konzerva) 125 g
1 konzrva sardinek ve slunečnicovém oleji, slitá
chilli sušené 1 špetka
chilli vločky (nemusí být)

Postup

1

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente nebo podle vaší chuti. Na poslední 2–3 minuty přihoďte hrášek. Sceďte. Uchovejte trošku vody z vaření.

2

Mezitím rozehřejte polovinu oleje v hlubší pánvi na středním ohni. Vsypte strouhanku a za stálého míchání ji opečte dozlatova. Přidejte česnek a míchejte, aby se rozvoněl, ale nespálil a nezhořkl – asi půl minuty. Přesuňte do misky.

3

V pánvi rozehřejte zbývající olej a prohřejte sardinky a chilli vločky podle chuti (asi 2 minuty), občas promíchejte. Přidejte špagety s hráškem a jemně protřeste. Můžete přilít trochu vody od špaget. Osolte a opepřete. Podávejte posypané česnekovou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Strouhanku lze také péct rozprostřenou na plechu v troubě při 180°C. Hlídejte. Čerstvý česnek vmíchejte ke konci, sušený po upečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...