Špagety s červenou, tedy rajčatovou, omáčkou se těší oblibě u dospělích i dětí. Červená omáčka je klasika, my jsme do ní schovali vše, čemu se děti často vyhýbají, od zeleniny až po luštěniny. Zbylou omáčku zamrazte a pak jen vyndavejte po porcích dle potřeby.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
mrkev
4
ks
nakrájené opravdu nadrobno
řapíkatý celer
3
řapíky
nakrájené nadrobno
cuketa
1
ks
nastrouhaná
rajčatový protlak
2
PL
konzervovaná rajčata krájená
2
konzervy
celkem 800 g
čočka červená
½
hrnku
italské bylinky
½
PL
sůl
na dochucení
na dochucení
K podávání
vařené nebo jiné vařené těstoviny
strouhaný
Postup
1
Na omáčku rozehřejte v širokém hrnci olivový olej, vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a cuketu a vše opékejte dozlatova. Polovinu směsi vyjměte, přidejte protlak a opečte. Přilijte rajčata, trochu vody a vsypte čočku a bylinky. Vařte, aby čočka byla měkká. Vše rozmixujte dohladka. Vraťte odebranou zeleninu a dochuťte solí a cukrem. Podávejte se špagetami, sypané parmazánem.