Olivy a sardelky ke středomořské kuchyni neodmyslitelně patří. V tomto receptu na špagety hrají chuťový prim. Díky tomu, že jsou výrazné, mnoho dalších surovin už k přípravě skvělé večeře potřebovat nebude. Jenom panenský olivový olej, česnek, chilli papričku a čerstvou petrželku.
Suroviny
Postup
Nachystejte si a nakrájejte všechny suroviny. Pak dejte těstoviny vařit podle návodu na obalu do vroucí osolené vody, aby byly al dente.
Mezitím ve velké hluboké pánvi na mírném ohni zahřívejte pár sekund 2 lžíce olivového oleje s česnekem, aby začal vonět. Přidejte chilli papričku a sardelky a míchejte a prohřívejte, aby se sardelky rozpustily. Odstavte a přidejte obojí olivy a petrželku.
Až budou špagety al dente, sceďte je (trochu vody z vaření přitom uchovejte) a přesuňte do pánve s omáčkou. Přidejte zbývající olej a trochu uchované vody z vaření. Dobře promíchejte. Ihned podávejte.