Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety se sardelkami a olivami
Špagety se sardelkami a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety se sardelkami a olivami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1796 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 123 g
Tuky 112 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivy a sardelky ke středomořské kuchyni neodmyslitelně patří. V tomto receptu na špagety hrají chuťový prim. Díky tomu, že jsou výrazné, mnoho dalších surovin už k přípravě skvělé večeře potřebovat nebude. Jenom panenský olivový olej, česnek, chilli papričku a čerstvou petrželku. 

Související recepty

Suroviny

sůl
olivový olej panenský 5 PL
česnek 4 stroužky
nasekané nadrobno
červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
ančovičky (konzerva) 50 g
sardelové řezy ze skleničky, okapané a nasekané
vypeckované a nasekané
vypeckované a nasekané
petrželka 1 svazek
hladkolistá

Postup

1

Nachystejte si a nakrájejte všechny suroviny. Pak dejte těstoviny vařit podle návodu na obalu do vroucí osolené vody, aby byly al dente.

2

Mezitím ve velké hluboké pánvi na mírném ohni zahřívejte pár sekund 2 lžíce olivového oleje s česnekem, aby začal vonět. Přidejte chilli papričku a sardelky a míchejte a prohřívejte, aby se sardelky rozpustily. Odstavte a přidejte obojí olivy a petrželku.

3

Až budou špagety al dente, sceďte je (trochu vody z vaření přitom uchovejte) a přesuňte do pánve s omáčkou. Přidejte zbývající olej a trochu uchované vody z vaření. Dobře promíchejte. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...