Využijte doznívající letní úrodu a připravte si klasiku nejen italské kuchyně. Pokud máte rajčata i bazalku ze zahrádky, ušetříte spoustu peněz. Kouzlo receptu je ovšem nejen v surovinách, ale i ve snadné přípravě, vše uděláte v jedné pánvi! Těstoviny jsou lehké, svěží a jsou skvělou vzpomínkou na léto.
Suroviny
Postup
Do široké pánve vložte linguine, rajčata, cibuli, česnek, chilli, bazalku, osolte, opepřete a přilijte olej a 1 a 1/4 l vody.
Přiveďte k varu a zprudka vařte za častého promíchávání zhruba 9 minut, aby těstoviny byly al dente a většina tekutiny se odvařila. Rozdělte na talíři, přidejte bazalku, parmazán a zakápněte olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Vody z vaření by mělo být tak akorát, na každou porci pár lžic. Pokud jí zbude více, zužitkujte ji na polévku.