Jednoduché těstoviny s citronem jsou na stole cobydup. Hledáte-li tedy nápad na rychlý oběd či večeři, bude kombinace celozrnných špaget, česneku, bazalky a citronu perfektní volbou. Recept je také důkazem, že k uvaření skvělého jídla není potřeba mnoho surovin.
Suroviny
Postup
Špagety uvařte v osolené vodě al dente podle návodu na obalu, poté sceďte a nechte okapat.
Listy bazalky nasekejte nadrobno, pár lístků ale odložte na ozdobení. Citron opláchněte v horké vodě a osušte, poté nastrouhejte kůru najemno a vymačkejte šťávu.
Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velké nepřilnavé pánvi nebo woku rozehřejte olivový olej a restujte česnek, dokud lehce nezezlátne.
K česneku přidejte špagety, nasekanou bazalku, citronovou šťávu (cca 5–6 lžic) a kůru (cca 2 lžičky) a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte parmazán, osolte a opepřete podle chuti. Těstoviny servírujte v hlubokých talířích ozdobené zbylou bazalkou.
Recept i fotografie převzaty z EatBetter.