Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché těstoviny s citronem
ZDROJ: eatbetter.de
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2500 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 390 g
Tuky 66 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché těstoviny s citronem jsou na stole cobydup. Hledáte-li tedy nápad na rychlý oběd či večeři, bude kombinace celozrnných špaget, česneku, bazalky a citronu perfektní volbou. Recept je také důkazem, že k uvaření skvělého jídla není potřeba mnoho surovin.

Suroviny

celozrnné
bazalka 4 hrsti
pouze lístky
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Špagety uvařte v osolené vodě al dente podle návodu na obalu, poté sceďte a nechte okapat.

2

Listy bazalky nasekejte nadrobno, pár lístků ale odložte na ozdobení. Citron opláchněte v horké vodě a osušte, poté nastrouhejte kůru najemno a vymačkejte šťávu.

3

Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velké nepřilnavé pánvi nebo woku rozehřejte olivový olej a restujte česnek, dokud lehce nezezlátne.

4

K česneku přidejte špagety, nasekanou bazalku, citronovou šťávu (cca 5–6 lžic) a kůru (cca 2 lžičky) a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte parmazán, osolte a opepřete podle chuti. Těstoviny servírujte v hlubokých talířích ozdobené zbylou bazalkou.

Recept i fotografie převzaty z EatBetter.

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...