Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťouchané brambory s fazolemi a pórkem
Šťouchané brambory s fazolemi a pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťouchané brambory s fazolemi a pórkem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2329 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 365 g
Tuky 49 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórkové brambory můžete doplnit třeba zbytkem sýra z ledničky nebo kuřecím masem z předchozího dne, popřípadě hrstí škvarků a opékat na sádle. Od věci není ani posypat je nemletým mákem či oříšky.

Suroviny

drobnější, ve slupce, vydruhnuté, nebo oloupané a nakrájené na kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 1 konzerva
1x 400g konzerva bílých fazolí, scezená, propláchnutá a okapaná
pórek 1 ks
zbavený tmavé části, nakrájený na tlustá kolečka, propláchnutý a dobře okapaný
řepkový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
jablečný ocet
troška
petrželka 3 snítky
hladkolistá, nasekaná nahrubo

Postup

1

Brambory uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě (můžete do ní přidat stonky z petrželky a dobře omytou tmavou část pórku), trvá to 15–25 minut od dosažení varu. Na posledních pár minut přidejte fazole, aby se prohřály. Pak slijte (případně vyjměte petrželkové stonky a tmavou část pórku), mírně rozšťouchejte a promíchejte. 

2

Mezitím opečte pórek za občasného míchání v nepřilnavé pánvi na oleji na středním ohni, jak je vám libo. Zelený pórek (zhruba po 5 minutách) bude chutí pěkně řízný, dozlatova (po 15–20 minutách) sladký, na poslední 2–3 minuty přidejte česnek – dejte pozor, aby se nespálil.

3

Z pánve vyklopte na talíř pórek s česnekem a krátce v ní prohřejte či opečte brambory s fazolemi. Pak je dochuťte troškou octa podle chuti, osolte, opepřete, rozdělte na 3 talíře, ozdobte pórkem s česnekem a nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč