Pórkové brambory můžete doplnit třeba zbytkem sýra z ledničky nebo kuřecím masem z předchozího dne, popřípadě hrstí škvarků a opékat na sádle. Od věci není ani posypat je nemletým mákem či oříšky.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte doměkka ve vroucí osolené vodě (můžete do ní přidat stonky z petrželky a dobře omytou tmavou část pórku), trvá to 15–25 minut od dosažení varu. Na posledních pár minut přidejte fazole, aby se prohřály. Pak slijte (případně vyjměte petrželkové stonky a tmavou část pórku), mírně rozšťouchejte a promíchejte.
Mezitím opečte pórek za občasného míchání v nepřilnavé pánvi na oleji na středním ohni, jak je vám libo. Zelený pórek (zhruba po 5 minutách) bude chutí pěkně řízný, dozlatova (po 15–20 minutách) sladký, na poslední 2–3 minuty přidejte česnek – dejte pozor, aby se nespálil.
Z pánve vyklopte na talíř pórek s česnekem a krátce v ní prohřejte či opečte brambory s fazolemi. Pak je dochuťte troškou octa podle chuti, osolte, opepřete, rozdělte na 3 talíře, ozdobte pórkem s česnekem a nasekanou petrželkou.