Každá kuchyně má předpisy na využití zbytků a nejčastěji jde o společné opékání různých surovin na pánvičce. Tohle jídlo svou chutí připomíná strapačky nebo staročeskou uhlířinu – je s ním ale minimum práce. Rychlý recept na fantastickou večeři, která nezruinuje vaši peněženku.
Suroviny
slanina
60
g
v celku, nakrájená na kostičky
či olej, na opékání
cibule
1
ks
nakrájená na plátky
brambory vařené
300
g
zelí kysané bílé
250
g
podle potřeby propláchnuté, okapané a překrájené
pažitka
nakrájená, na posypání
Postup
1
Na pánvi opékejte kostičky slaniny a podle toho, kolik pustí tuku, přidejte sádlo či olej. Vsypte cibuli a jakmile začne zlátnout, přidejte brambory a nechte je v pánvi, až se na nich vytvoří zlatavá a křupavá kůrka. Na závěr vsypte kysané zelí a promíchejte, aby se zelí prohřálo a chutě se propojily. Posypte pažitkou a podávejte.