Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory na způsob strapaček
Brambory na způsob strapaček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brambory na způsob strapaček

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 495 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 72 g
Tuky 6 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každá kuchyně má předpisy na využití zbytků a nejčastěji jde o společné opékání různých surovin na pánvičce. Tohle jídlo svou chutí připomíná strapačky nebo staročeskou uhlířinu – je s ním ale minimum práce.

Suroviny

v celku, nakrájená na kostičky
či olej, na opékání
nakrájená na plátky
zelí kysané bílé 250 g
podle potřeby propláchnuté, okapané a překrájené
pažitka
nakrájená, na posypání

Postup

1

Na pánvi opékejte kostičky slaniny a podle toho, kolik pustí tuku, přidejte sádlo či olej. Vsypte cibuli a jakmile začne zlátnout, přidejte brambory a nechte je v pánvi, až se na nich vytvoří zlatavá a křupavá kůrka. Na závěr vsypte kysané zelí a promíchejte, aby se zelí prohřálo a chutě se propojily. Posypte pažitkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...