Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské brambory se sýrem

3.7/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3078 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 221 g
Tuky 154 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšete milovanou klasiku o trochu roztékajícího se sýra. I pokud myslíte, že recept na francouzské brambory by se inovovat neměl, dejte této verzi šanci. Už po prvním soustu pochopíte, že drobná obměna je občas k dobru!

Suroviny

neoloupané
šunka 300 g
v celku
sýr 200 g
tvrdý – např. gouda
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
drcený
slanina 100 g
plátková
petrželka
hladkolistá, nakrájená nadrobno, na ozdobení

Postup

1

Brambory uvařte do poloměkka v osolené vodě (přibližně 10 minut nebo dle velikosti brambor). Sceďte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.

2

Šunku nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo.

3

Vejce prošlehejte se smetanou, moukou a ochuťte solí a pepřem a drceným kmínem.

4

Dno zapékací misky vyložte slaninou. Postupně do misky skládejte ve vrstvách cibuli, brambory (lehce je osolte), šunku a sýr. 

5

Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a nechte 10 minut zapéct, poté přelijte směsí vajec a smetany a ještě 10–15 minut pečte. 

6

Podávejte posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín