Vylepšete milovanou klasiku o trochu roztékajícího se sýra. I pokud myslíte, že recept na francouzské brambory by se inovovat neměl, dejte této verzi šanci. Už po prvním soustu pochopíte, že drobná obměna je občas k dobru!
Postup
Brambory uvařte do poloměkka v osolené vodě (přibližně 10 minut nebo dle velikosti brambor). Sceďte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
Šunku nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo.
Vejce prošlehejte se smetanou, moukou a ochuťte solí a pepřem a drceným kmínem.
Dno zapékací misky vyložte slaninou. Postupně do misky skládejte ve vrstvách cibuli, brambory (lehce je osolte), šunku a sýr.
Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a nechte 10 minut zapéct, poté přelijte směsí vajec a smetany a ještě 10–15 minut pečte.
Podávejte posypané petrželkou.