Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stříhané těstoviny po asijsku
Stříhané těstoviny po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stříhané těstoviny po asijsku

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2225 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 315 g
Tuky 67 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a chuťově výrazné jídlo, stříhané těstoviny po asijsku, jsme překřtili na asijské aglio olio. Stříhané domácí nudle, jejichž příprava vás bude nesmírně bavit, jsou výrazně česnekové, takže pokud chcete, snižte množství stroužků. Pokud výrazně bojujete s časem, nahraďte domácí těstoviny nudlemi udon.

 

Související recepty

Suroviny

Na těsto
sůl ½ ČL
voda 150 ml
rostlinný olej 1 PL
Na omáčku a dokončení
řepkový olej 3 PL
česnek 8 stroužků
oloupaných
zázvor (čerstvý) 5 cm
část na plátky, část oloupaná a nakrájená nadrobno
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
chilli sušené ½ ČL
vločky, množství lze upravit podle chuti
sójová omáčka 3 PL
rýžový ocet 1 PL
černý (k dostání např. na Rohlik.cz), lze nahradit balzamikovým octem
ústřicová omáčka 1 PL
pak čoi 2 ks
zelíčka rozebraná na listy
sezamová semínka
nasucho opražená

Postup

1

Smíchejte mouku se solí, přidejte vodu a olej a zadělejte těsto, ručně nebo hnětacím hákem v robotu. Pak vyjměte a hněťte těsto pár minut ručně dohladka. Vytvarujte bochánek, přikryjte miskou a nechte 20–30 minut odpočinout. (Těsto můžete připravit i dopředu a nechat je zabalené v potravinářské fólii odpočinout v lednici přes noc.)

2

Do pánve wok nebo na velkou pánev nalijte trochu oleje a přidejte 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky a 4 plátky zázvoru. Zahřívejte za nízké teploty po dobu 5 minut: česnek a zázvor mají ochutit olej, nesmí se spálit. Pak plátky zázvoru a česneku vyjměte a na 2 minuty zvyšte teplotu, aby se olej více rozehřál.

3

Do misky vložte většinu nakrájené jarní cibulky, část zelených natí nechte na ozdobu. K cibulce přilijte horký olej, aby zavadla, zelené části by neměly zčernat ani příliš zhnědnout. Zbylý česnek nasekejte nadrobno a přidejte do oleje. Vsypte také 1 lžičku nadrobno nakrájeného zázvoru a podle chuti chilli vločky. Přilijte sójovou omáčku, černý rýžový ocet nebo balzamiko a ústřicovou omáčku. Promíchejte a nechte 10 minut stát.

4

Do velkého širokého hrnce dejte vařit osolenou vodu (využít můžete i wok). Bochánek těsta lehce zploštěte a odstřihujte z něj ostrými nůžkami tenčí kousky. Můžete je stříhat rovnou do hrnce s vařící vodou nebo je nastříhat dopředu na mírně pomoučněnou utěrku a pak najednou vsypat do vody. Podle velikosti a síly tvarů vařte cca ještě 4–6 minut poté, co těstoviny vyplavou na hladinu. Během vaření promíchejte. Na poslední chvíli vaření přihoďte zelíčko pak čoi.

5

Horké nudle slijte, vraťte i se zelíčkem pak čoi do hrnce či woku a zalijte omáčkou. Společně asi 2 minuty prohřívejte a promíchávejte. Podávejte posypané zbylou jarní cibulkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat i jemně nasekanou citronovou trávu a lístky koriandru, obojí pokrm osvěží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...