Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelí a kroupy po asijsku
Zelí a kroupy po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelí a kroupy po asijsku

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 45 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1743 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 185 g
Tuky 68 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zařaďte do jídelníčku kroupy! Jsou vydatné a stojí pár korun a vždy z nich vykouzlíte skvělou večeři. V tomto receptu jim dodají na chuti nejen asijské omáčky, ale i bylinky. Přidejte koriandr, petrželku či pažitku. Jídlo můžete osvěžit i limetovou šťávou. Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak dobré zelí a kroupy po asijsku jsou!

Související recepty

Suroviny

kroupy 250 g
sůl
pepř bílý
vývar zeleninový 500 ml
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
rostlinný olej 2 PL
sójová omáčka světlá 2 PL
ústřicová omáčka 2 PL
vejce 3 ks
sezamová semínka
k podávání

Postup

1

Kroupy uvařte doměkka ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem. Dle potřeby přilijte vodu.

2

Česnek zvolna opékejte na oleji a nechte jej rozvonět.

3

Zelí nakrájejte na nudličky a přidejte do pánve. Opékejte, aby začalo měknout, přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a kroupy. Promíchejte.

4

Z vajec usmažte na troše oleje volská oka, podávejte se zelím a kroupami a lehce posypte sezamem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...