Asijskou kuchyni naprosto zbožnujeme... Lehké pokrmy plné bylinek zaručeně učarují i vám!
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte placičky. V robotu rozsekejte česnek, šalotku a měkkou část citronové trávy. Přidejte pokrájené kuřecí maso, lžíci cukru, rybí omáčku a pořádně opepřete. Promixujte. Z hmoty vytvarujte 18 placiček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V malém rendlíku rozpusťte zbylé 2 lžíce cukru s cca 1 lžící vody a odstavte z ohně. Placičky grilujte 2 minuty z jedné strany, pak je otočte, potřete rozpuštěným cukrem a opékejte dozlatova a dokřupava. Opečené placičky sejměte z grilu a potřete je cukrovou vodou (je-li třeba, nařeďte ji další vodou).
V malé misce smíchejte všechny suroviny na zálivku s 2 lžícemi horké vody.
Připravte nudle: Namočte je na 3–5 minut do teplé vody, aby byly al dente, nebo postupujte podle návodu na obalu. Slijte je a nastříhejte nůžkami na kratší kusy a rovnou je rozdělte na talíře nebo do misek.
Na talíře rozdělte připravené nudle, mrkev, kuřecí placičky, bylinky, tenké plátky šalotky a arašídy. Podávejte s klínky limety a se zálivkou ve zvláštní malé misce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )