
Nudle s grilovanými kuřecími placičkami
Asijskou kuchyni naprosto zbožnujeme... Lehké pokrmy plné bylinek zaručeně učarují i vám!
Ingredience
- 1 velký stroužek česneku, oloupaný
- 2–3 menší banánové šalotky, oloupané
- 2 stonky citronové trávy (podrcené a měkký střed jemně nasekaný)
- 400g vykostěných kuřecích stehen nebo prsou, bez kůže
- 3 lžíce palmového nebo třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky čerstvě mletý pepř trochu oleje na potření
- 2 lžíce palmového nebo moučkového cukru
- 1 lžička jemně nasekaného zázvoru
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce rybí omáčky
- 125ml limetové šťávy
- 250g tenkých rýžových nudlí (vermicelli)
- 2 mrkve, na tenké dlouhé nudličky
- po hrsti kopru, máty, koriandru, thajské bazalky...
- 2 banánové šalotky, na tenké plátky
- drcené pražené arašídy na posypání
- klínky limety
NA ZÁLIVKU
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Nejdřív si připravte placičky. V robotu rozsekejte česnek, šalotku a měkkou část citronové trávy. Přidejte pokrájené kuřecí maso, lžíci cukru, rybí omáčku a pořádně opepřete. Promixujte. Z hmoty vytvarujte 18 placiček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem.
2 Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V malém rendlíku rozpusťte zbylé 2 lžíce cukru s cca 1 lžící vody a odstavte z ohně. Placičky grilujte 2 minuty z jedné strany, pak je otočte, potřete rozpuštěným cukrem a opékejte dozlatova a dokřupava. Opečené placičky sejměte z grilu a potřete je cukrovou vodou (je-li třeba, nařeďte ji další vodou).
3 V malé misce smíchejte všechny suroviny na zálivku s 2 lžícemi horké vody.
4 Připravte nudle: Namočte je na 3–5 minut do teplé vody, aby byly al dente, nebo postupujte podle návodu na obalu. Slijte je a nastříhejte nůžkami na kratší kusy a rovnou je rozdělte na talíře nebo do misek.
5 Na talíře rozdělte připravené nudle, mrkev, kuřecí placičky, bylinky, tenké plátky šalotky a arašídy. Podávejte s klínky limety a se zálivkou ve zvláštní malé misce.
Přidat komentář