Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2623 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 383 g
Tuky 72 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijskou kuchyni naprosto zbožnujeme... Lehké pokrmy plné bylinek zaručeně učarují i vám!

Související recepty

Suroviny

česnek 1
velký, oloupaný
2 ks
menší, banánová, oloupaná
citronová tráva 2
podrcená, měkký střed jemně nasekaný
kuřecí stehna 400 g
vykoštěné, bez kůže, lze i prsa
cukr 3 PL
palmový nebo třtinový
rybí omáčka 1 PL
čerstvě mletý
olej
trocha na potření
Na zálivku
cukr 2 PL
palmový nebo moučkový
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva 125 ml
nudle rýžové 250 g
tenké, např.vermicelli
2 ks
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
kopr 1 hrst
máta 1 hrst
koriandr 1 hrst

1 Nejdřív si připravte placičky. V robotu rozsekejte česnek, šalotku a měkkou část citronové trávy. Přidejte pokrájené kuřecí maso, lžíci cukru, rybí omáčku a pořádně opepřete. Promixujte. Z hmoty vytvarujte 18 placiček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem.

2 Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V malém rendlíku rozpusťte zbylé 2 lžíce cukru s cca 1 lžící vody a odstavte z ohně. Placičky grilujte 2 minuty z jedné strany, pak je otočte, potřete rozpuštěným cukrem a opékejte dozlatova a dokřupava. Opečené placičky sejměte z grilu a potřete je cukrovou vodou (je-li třeba, nařeďte ji další vodou).

3 V malé misce smíchejte všechny suroviny na zálivku s 2 lžícemi horké vody.

4 Připravte nudle: Namočte je na 3–5 minut do teplé vody, aby byly al dente, nebo postupujte podle návodu na obalu. Slijte je a nastříhejte nůžkami na kratší kusy a rovnou je rozdělte na talíře nebo do misek.

5 Na talíře rozdělte připravené nudle, mrkev, kuřecí placičky, bylinky, tenké plátky šalotky a arašídy. Podávejte s klínky limety a se zálivkou ve zvláštní malé misce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit