0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

3.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2532 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 348 g
Tuky 72 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijskou kuchyni naprosto zbožnujeme... Lehké pokrmy plné bylinek zaručeně učarují i vám!

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
šalotka 3 ks
banánová, oloupaná
citronová tráva 2 ks
podrcená, měkký střed jemně nasekaný
kuřecí stehna 400 g
vykoštěná, bez kůže, lze použít i kuřecí prsa, bez kůže
palmový cukr 3 PL
nebo třtinový
rybí omáčka 1 PL
pepř
čerstvě mletý
olej
trocha na potření
Na zálivku
palmový cukr 2 PL
nebo moučkový
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně nasekaný
česnek 2 stroužky
jemně nasekané
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva 125 ml
K podávání
nudle rýžové 250 g
tenké, např.vermicelli
mrkev 2 ks
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
kopr 1 hrst
máta 1 hrst
koriandr čerstvý 1 hrst
bazalka 1 hrst
thajská
šalotka 2 ks
banánová, na tenké plátky
arašídy
pražené, drcené, na posypání
limeta
klínky

1 Nejdřív si připravte placičky. V robotu rozsekejte česnek, šalotku a měkkou část citronové trávy. Přidejte pokrájené kuřecí maso, lžíci cukru, rybí omáčku a pořádně opepřete. Promixujte. Z hmoty vytvarujte 18 placiček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete olejem.

2 Rozpalte gril nebo grilovací pánev. V malém rendlíku rozpusťte zbylé 2 lžíce cukru s cca 1 lžící vody a odstavte z ohně. Placičky grilujte 2 minuty z jedné strany, pak je otočte, potřete rozpuštěným cukrem a opékejte dozlatova a dokřupava. Opečené placičky sejměte z grilu a potřete je cukrovou vodou (je-li třeba, nařeďte ji další vodou).

3 V malé misce smíchejte všechny suroviny na zálivku s 2 lžícemi horké vody.

4 Připravte nudle: Namočte je na 3–5 minut do teplé vody, aby byly al dente, nebo postupujte podle návodu na obalu. Slijte je a nastříhejte nůžkami na kratší kusy a rovnou je rozdělte na talíře nebo do misek.

5 Na talíře rozdělte připravené nudle, mrkev, kuřecí placičky, bylinky, tenké plátky šalotky a arašídy. Podávejte s klínky limety a se zálivkou ve zvláštní malé misce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit