Trochu jiná lízátka na mlsání i do výslužky...
Suroviny
Postup
Mouku promíchejte se solí. Z mouky a másla co nejrychleji vypracujte drobenku. Přesypte ji do vychlazené mísy, přilijte 50 ml studené vody a ihned vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát silný 4-5 mm a kulatým vykrajovátkem (může mít zvlněný okraj) o průměru 5 cm z něj vykrájejte co nejvíce koleček - z poloviny pak ještě vykrojte střed (kolečko nebo srdíčko). Ze zbytků těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte do lednice alespoň na 20 minut. Později ho zpracujte stejným způsobem.
Polovinu koleček bez otvoru rozložte na plechy, do středu každého položte nanukové nebo lízátkové dřívko. Na střed každého kolečka (přes konec dřívka) dejte lžičku džemu nebo nutelly a okraje nechte volné. Ty potřete prošlehaným vejcem a nahoru položte druhé ko- lečko těsta s vykrojeným otvorem. Okraje stlačte k sobě špejlí nebo vidličkou - okraje tak budou držet u sebe, a navíc vytvoříte ozdobný okraj. Povrch sušenek potřete vejcem a posypte krupicovým cukrem. Pečte dozlatova. Bude to trvat přibližně 15 minut.