0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Na 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1601 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 128 g
Tuky 98 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trochu jiná lízátka na mlsání i do výslužky...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
sůl špetka
máslo 100 g
studené
Na dokončení
třešnový džem či jiný oblíbený nebo nutella
vejce 1 ks
prošlehané
krupicový cukr
na posypání

1 Mouku promíchejte se solí. Z mouky a másla co nejrychleji vypracujte drobenku. Přesypte ji do vychlazené mísy, přilijte 50 ml studené vody a ihned vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny chladit v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát silný 4–5 mm a kulatým vykrajovátkem (může mít zvlněný okraj) o průměru 5 cm z něj vykrájejte co nejvíce koleček – z poloviny pak ještě vykrojte střed (kolečko nebo srdíčko). Ze zbytků těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte do lednice alespoň na 20 minut. Později ho zpracujte stejným způsobem.

3 Polovinu koleček bez otvoru rozložte na plechy, do středu každého položte nanukové nebo lízátkové dřívko. Na střed každého kolečka (přes konec dřívka) dejte lžičku džemu nebo nutelly a okraje nechte volné. Ty potřete prošlehaným vejcem a nahoru položte druhé ko- lečko těsta s vykrojeným otvorem. Okraje stlačte k sobě špejlí nebo vidličkou – okraje tak budou držet u sebe, a navíc vytvoříte ozdobný okraj. Povrch sušenek potřete vejcem a posypte krupicovým cukrem. Pečte dozlatova. Bude to trvat přibližně 15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit